затвердження програми патріоичного виховання на Вінниччині фото

Вінницькі активісти проти побудови Центру патріотичного виховання за шість мільйонів гривень

04 грудня 2016, 10:43

Нашвидкуруч сформований проект Програми патріотичного виховання вийшов досить об'ємний не лише за змістом, але й через вартість

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі активісти проти побудови Центру патріотичного виховання за шість мільйонів гривень

    Додати коментар

Нашвидкуруч сформований проект Програми патріотичного виховання вийшов досить об'ємний не лише за змістом, але й через вартість. На чотири роки, починаючи з 2017 до 2020, в ньому закладено 46 млн. 586 тис. грн., з них 39 млн. 456 тис. грн. з обласного бюджету. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Представники громадськості та чиновники,які входять до робочої групи, планують остаточно затвердити її найближчим часом.
затвердження програми патріоичного виховання на Вінниччині фото

Поки остаточно проект не затвердили, його обговорили на предмет невідповідностей в питання розподілу коштів та проблемних питань.

— На жаль громадського обговорення попереднього проекту не було, оскільки ми обмежені часом — 20 грудня бюджетні сесія, до якої ми маємо затвердити всі зміни, щоб депутати за все це проголосували, — каже депутат Вінницької облради і голова підгрупи з громадсько-патріотичного напрямку Володимир Барцьось.

Депутат запропонував додати до програми фінансування на проведення обласного етапу всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю "Сурми Звитяги". Також його підтримали стосовно організації козацького осередку при Байраківській школі ім. Героя Небесної Сотні Максима Шимка, де на сьогоднішній час проводяться заходи на патріотичну тематику. Не виникло противників і стосовно створення на основі Вінницької Академії неперервної освіти еколого-просвітницького центру.

Але пропозиція створення центру військово-патріотичного виховання на базі клубу фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" за шість мльйонів гривень викликала бурхливе обговорення.
Валерій Кузьмін фото
Валерій Кузьмін


— Ми створили за останні роки тир, обладнаний для стрільби з різних видів зброї, — запевняв заступник голови "Динамо" Валерій Кузьмін. — Також є пропозиція створити на базі дитячого оздоровчого центру "Колос" смугу перешкод.

Проти цього рішуче виступив голова військово-патріотичного клубу "Айдар" Андрій Мельничук, який наголосив на тому, що проект Кузьміна значно дорожчий, аніж всі інші:
затвердження програми патріоичного виховання на Вінниччині фото

— Ця пропозиція не була підтримана нашою підгрупою з військово-спортивного патріотичного виховання. На це малося багато причин. Хоча б те, що на побудову смуги перешкод планувалося 1-1,5 мільйони гривень у 2017-18 роках. Натомість ми запропонували створити центр у Сутисках вартістю 3,5 мільйони гривень, що майже вдвічі дешевше. Смуга перешкод за стандартами НАТО у нашому кошторисі закладена на суму 200 тисяч гривень. — стверджує Мельничук.

Із цими внесеннями до Програми погодилися й інші учасники робочої групи. Окрім пропозиції "Динамо" комісія запропонувала викреслити зі списку такий захід, як Фестиваль толерантності "Діаспора-Фест", на який щороку мало б виділятися 350 тис. грн. щорічно.

Нагадаємо, що два тижні тому вінницькі атовці об'єднали патріотичною акцією молодь у Могилів-Подільському.

Фото Бодана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення