вінницькі волонтери фото

Вінницькі волонтери змушують сепаратистів слухали патріотичні пісні

05 грудня 2016, 18:00

Вінницький Дід Мороз даватиме бійцям «миколайчики» в обмін на віршики

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі волонтери змушують сепаратистів слухали патріотичні пісні

    Додати коментар

В середині грудня у Луганську область з Вінниці відправляється мистецько-волонтерський "десант". Для дітей, що мешкають у "сірій зоні" та для бійців на передовій влаштовуватимуть святкові акції, повідомляє Vlasno.info.

– Вже подзвонив хлопцям на передову, сказав, щоб готували віршики,  жартує Олександр Шемет, який вже багато років виконує роль Діда Мороза. І вже має своєрідний бренд Український Дід Мороз.  А що? Подарунки — в обмін на віршики.

У комплект "миколайчиків" входитимуть й пряники, які спечуть та прикрасять студенти одного з вінницьких коледжів. А ще — іграшки від української діаспори у Китаї.
вінницькі волонтери фото

– Ми співпрацюємо з українцями з Гуанчжоу. Тамтешні громади зголосились допомогти у проведенні цієї святкової акції. Кажуть, подарунки вже у Києві. Звідти їх відправлять на Сєвєродонецьк, і ми їх там заберемо,  розповідає волонтер з Поділля (адже працює і у Вінниці, і у Хмельницькому) Олександр Попов.  Акція проходитиме протягом десяти днів (15-25 грудня), з 9-ї до 16-ї години ми проводимо святкову програму в дитячих будинках, а ввечері — для бійців у зоні АТО.
вінницькі волонтери фото

Окрім восьми дитбудинків, громадська організація "Мистецька сотня "Гайдамаки" спільно з волонтерами проведуть програму й у селах Побєда та Трьохізбєнка. Ці села найбільш потерпають від обстрілів. Для дітей, які там залишились, і влаштують конкурси за участю казкових героїв та святковий концерт.

– Ми спеціально розвертаємо колонки у бік сєпаратистів. Іноді до них метрів 200, не більше. Хай слухають українські патріотичні пісні, зауважує Попов.  Одна з найулюбленіших пісень в нашому репертуарі — пісня "Героям слава", яку написав вінничанин Слава Баштовий.

Волонтери сподіваються, що цього разу їм пощастить, і вони не попадуть під обстріли.

Нагадаємо, вінницькі викладачі співали у "сірій зоні" поблизу Авдіївки. 

Фото зі сторінки "ГО Мистецька Сотня "Гайдамаки" у соцсережі Facebook

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення