Із 1 по 10 грудня вінничанам дають змогу долучитися до всесвітнього марафону міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Вінничани писатимуть листи Генеральному прокурору Російської Федерації

02 грудня 2017, 19:30

Із 1 по 10 грудня вінничанам дають змогу долучитися до всесвітнього марафону міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани писатимуть листи Генеральному прокурору Російської Федерації

  адміністратор   Додати коментар


Із 1 по 10 грудня вінничанам дають змогу долучитися до всесвітнього марафону міжнародної правозахисної організації Amnesty International. Акція приурочена до Міжнародного дня захисту прав людини, який відзначаємо 10 грудня. Написати лист чи підписати петицію до уряду певної країни можна у вінницькій Книгарні "Є", передає Vlasno.info.

Марафон написання листів організовують у підтримку потерпілих від порушення прав людини.

- Учасники Марафону у різних містах України писатимуть листи та підписуватимуть петиції урядам країн, де відбуваються порушення прав людини, – Азербайджану, Малаві, Канади, Індонезії, Китаю, Ірану, Туреччини та Росії, що окупувала Крим, - йдеться у повідомленні Книгарні Є у Вінниці на соцмережі Facebook. - Таким чином, рух Amnesty International створює тиск на уряди та домагається змін на краще у кожному окремому випадку.

Одним із героїв українського марафону є кримськотатарський активіст, правозахисник Емір-Усеїн Куку. На тимчасово окупованій території Кримського півострова йому загрожує до 25 років в'язниці.

ФСБ декілька разів пропонувала Еміру-Усеїну стати інформатором, але він щоразу відмовляв. У відповідь ФСБ звинуватила його у «тероризмі» та «плануванні захоплення влади». Його родина також під тиском – навіть його 9-річному сину погрожував працівник ФСБ.

Аби вплинути на ситуацію із кримським татарином, вінничани писатимуть лист до Генерального прокурора Російської Федерації Юрія Чайки.

Детальніше про марафон - тут.

Адреса Книгарні, де можна написати лист та підписати петицію - вулиця Соборна, 89 у Вінниці.

Фото: сторінка у соцмережі Facebook Книгарні Є - Вінниця


  адміністратор   02 груд. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення