Війна не пускає інвестиції на Вінниччину

Війна не пускає інвестиції на Вінниччину

01 квітня 2015, 15:48

У стратегії збалансованого регіонального розвитку найбільше уваги громадські активісти приділяють екологічній безпеці області

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Війна не пускає інвестиції на Вінниччину

    Додати коментар


У стратегії збалансованого регіонального розвитку найбільше уваги громадські активісти приділяють екологічній безпеці області. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Департаменту економіки Олександр Якубик.

– Найбільше питань виникає із забрудненістю територій сміттям. Потім — це наші отрутомогильники. Адже й справді пройшли уже всі терміни, коли їх потрібно було утилізувати. Далі іде питання переробки сміття і забезпечення чистої води.

Всього програма має шість цілей, які мають реалізуватися до 2020 року. А саме: забезпечення територіальної цілісності області, розвиток інновацій, Залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин, екологічна безпека області, розвиток туризму, розвиток місцевого самоврядування та бюджетна децентралізація.

– Дуже мало пропозицій по залученню інвестицій. Мене це хвилює не лише як директора департаменту, а як і громадянина. Це один із важливих виходів для України в плані покращення життя. Основна проблема — у нас немає чіткого плану завершення військових дій на Сході. Це прямо відбивається на бажаннях інвесторів розвивати бізнес у нас.

Рішення про необхідність такої програми сесія обласної ради прийняла ще у листопаді 2013 року. Проте, у січні цього року задля її удосконалення створили робочу групу. За словами Олександра Пантелеймоновича, до програми кожен може подати свою ідею. Головне, щоб вона була конструктивна.

– На жаль, бувають ситуації, коли громадянам чи громадським організаціям не вистачає терпіння довести справу до кінця. Вони приходять з ідеєю, а коли починаєш розбирати її і виявляється багато неточностей, їхній ентузіазм пропадає.

Усі пропозиції виносяться на розгляд робочої групи. Наступне її засідання має відбутися у травні. У червні на сесії обласної ради програму уже планують прийняти.

Ознайомитись із програмою можна на сайті обласної адміністрації.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  СОЦІАЛЬНІ ПРОЕКТИ

  наступна публікація ДАІшники проводять конкурс на краще дитяче фото на дорозі

  попередня публікація Селян рятують ґранти