Таке рішення ухвалили у четвер у Страсбурзі лідери Європарламенту

Сьогодні в Європарламенті Олега Сенцова назвали лауретом премії За свободу думки ім. Андрія Сахарова

25 жовтня 2018, 20:45

Таке рішення ухвалили у четвер у Страсбурзі лідери Європарламенту

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Сьогодні в Європарламенті Олега Сенцова назвали лауретом премії За свободу думки ім. Андрія Сахарова

  адміністратор   Додати коментар

Незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов став лауреатом премії Європарламенту за свободу думки імені Андрія Сахарова 2018 року. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Укрінформ.

Серед інших номінантів цьогорічної премії були неурядові організації, які рятують життя мігрантів у Середземному морі, та марокканський опозиційний політичний активіст Нассер Зефзафі (перебуває в ув'язненні). Церемонія вручення премії відбудеться 12 грудня у Страсбурзі. Премія за свободу думки імені радянського дисидента і правозахисника Андрія Сахарова була заснована Європейським парламентом у 1988 році. Її вручають людям, які відзначилися "винятковим внеском у боротьбу за права людини". Матеріальний еквівалент премії становить 50 тисяч євро.

Український режисер з Криму Олег Сенцов у серпні 2015 був засуджений у Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму. Сенцов голодував 145 днів з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії. Повідомлялося, що 6 жовтня він припинив голодування через загрозу примусового годування.

Читайте також: У Львові не спілкуватимуться російською до кінця окупації.

 

Фото: expres.online


  адміністратор   25 жовт. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення