Жінка хоче допомогти вінницьким безхатченкам

«Не всі люди безхатченки, але всі безхатченки – люди» – вінничанка

17 липня 2019, 20:03

Жінка хоче допомогти вінницьким безхатченкам

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Не всі люди безхатченки, але всі безхатченки – люди» – вінничанка

  адміністратор   Додати коментар

Сьогодні громадська активістка Світлана Дубина зареєструвала на сайті міської ради петицію з проханням задовольнити базові потреби безхатченків у місті Вінниці. Про це повідомляє Vlasno.info.

– Чи готові ми побачити невидимих? Ми як і весь сучасний світ намагаємось зарадити проблемам безхатченків. Це не завжди виходить ефективно, це не завжди виходить віддано та справедливо, – пише авторка у петиції.

Світлана Дубина у своїй петиції повідомляє, що у Вінниці немає офіційного реєстру бездомних осіб, але у 2018-2019 роках соціальні послуги отримували 174 безхатченка. За інформацією вінницьких ЗМІ, громадських організацій, бездомні дискриміновані в отриманні медичної, психологічної та юридичної допомоги.

Все частіше в соціальних мережах можна зустріти відео та фото на яких безхатченки поводять себе не культурно, адже деякі мають психічні та вірусні захворювання, в тому числі туберкульоз, ВІЛ та СНІД і їм важко отримати допомогу в лікуванні цих хвороб.

– Маємо успішний досвід відповідальної громадської організації "Полум'я Надії", яка опікується безхатченками. Соціальні служби роблять те, що в їх можливостях, відповідно до компетенцій, якщо бездомні звертаються. Маємо поодинокі ініціативи, коли роздають їжу безхатченкам. Але, очевидно, що цього недостатньо. Ми як цивілізоване суспільство маємо зробити більше, і це в наших силах, потрібно консолідувати зусилля і обрати той шлях вирішення проблеми, який є прийнятним для нашого міста. Міста, яке себе позиціонує як комфортне та зручне для всіх, – йдеться далі у зверненні.

Пані Світлана наголошує:

– Не всі люди безхатченки, але всі безхатченки – люди, нагадує авторка петиції і пропонує спільно шукати ефективне рішення.

Збір підписів триватиме 14 днів. Уже є 14 підписів з 350 необхідних для розгляду звернення.

Читайте також: Дохла риба на Вишенському озері: у воді зафіксували високий рівень кисню.

Хочете отримувати головні новини у месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

Фото з сайту петицій


  адміністратор   17 лип. 2019 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення