На захід завітали провідні спеціалісти з психології із різних країн світу

У Вінниці відбулась унікальна конференція з психодрами

06 листопада 2019, 15:34

На захід завітали провідні спеціалісти з психології із різних країн світу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці відбулась унікальна конференція з психодрами

  адміністратор   Додати коментар

Впродовж двох днів (другого та третього листопада) у Вінниці працювала унікальна Перша міжнародна науково-практична конференція "Виклики психологічної та психотерапевтичної допомоги в умовах сучасності. Перспективи теорії та практики психодрами" "ДОРОГА ДОДОМУ". Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на сторінку вінницької депутатки Ганни Давиденко у соцмережі "Facebook".

Програма об'єднала виступи провідних фахівців з психології, психотерапії та психіатрії з США, Туреччини, Італії, Ізраїлю, Литви та України у фокусі роботи з травмою, пошуком власної ідентичності, проживанням травматичного досвіду – за методом психодрами. Однак деякі тренери працювали віддалено через "Skype", але робота кипіла і в аудиторії. Адже до участі в конференції зголосилися понад 80 учасників з різних міст України та власне і самої Вінниці.

— Університет "Україна" намагається максимально швидко реагувати на виклики сучасного, активного і непередбачуваного світу. Ми давно відмовилися від старого академічного підходу до підготовки фахівців. Ми намагаємося дати можливість нашим студентам отримувати найкращі й найсучасніші знання. А робота із травмами та співпраця із міжнародними психологічними та психотерапевтичними асоціаціями дуже важливою, — розповіла директорка Вінницького інституту Університету "Україна" Ганна Давиденко.

vinnytska deputatka hanna davydenko

Своїм досвідом роботи з пацієнтами, що перебувають у складних життєвих обставинах, поділилися кризова психотерапевтка із світовим ім'ям Яфі Шпірер (з Ізраїлю) та литовський фахівець із дитячої психології та роботі з жертвами сексуального насилля Евалдас Кармаза. Не менш цікавою була й дистанційна робота з президенткою Американською спілки групової психотерапії та психодрами Даніелою Сімонс та Скоттом Джакомуччі, директором "Pxoenic" центру терапії досвіду травм (із США).

Джанер Бінгьоль та Турабі Ярлі з Юнгіанського інституту психодрами, соціодрами та публічного психічного здоров'я імені Доктора Алі Бабаоглу, розповіли про досвід своєї країни - Туреччини. Вони провели роботу у великій психодраматичній групі "Зустрічаючись з незалежністю. Від розлуки до інтеграції: моя прекрасна самотність – це мій дім!", а також продовжив наступного дня психологічну роботу у групі з учасниками АТО "Страх втрати. Прийняти, вижити, продовжувати".

— Усі тренери – визнані фахівці у світовій психологічній науці та практиці. Нам було дуже важливо дати можливість українським колегам отримати найновіші та найцінніші знання, адже ми об'єднали зусилля нашої ініціативної групи, викладачів та адміністрації Вінницького інституту Університету "Україна", Вінницького обласного товариства психологів та психотерапевтів та Вінницької школи сучасних напрямків психотерапії. Надзвичайно вдячні нашим друзям Джанеру Бінгьолю та Турабі Ярлі за таку можливість, — розповідає одна із організаторок заходу, психологиня Марія Горшкова.

Наступний день конференції пройшов у роботі в групах з тренерами з України (Анатолія Киливника, Марії Горшкової, Сергія Яцишина, Олени Коломієць, Лілії Немаш, Олександра Дубаса) та доктора наук, групового психотерапевта з Туреччини Турабі Ярлі.

Читайте також: На Вінниччині колишні АТОвці реабілітуватимуть своїх побратимів.

Фото: взято зі сторінки Вінницької депутатки Ганни Давиденко у соцмережі "Facebook".


  адміністратор   06 лист. 2019 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення