дитячий садок фото

Вінничанку змушують забрати дитину з дитячого садочка

07 липня 2016, 08:34

Матір вважає, що 4-річну Ульянку позбавляють можливості спілкуватися з однолітками

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанку змушують забрати дитину з дитячого садочка

    Коментарі (1)


Матір вважає, що 4-річну Ульянку позбавляють можливості спілкуватися з однолітками

Чотирирічну Ульяну позбавляють можливості перебувати у дитячому колективі, повідомляє Vlasno.info. Мамі дівчинки наполегливо радять забрати дитину з дитячого садочка. Адміністрація закладу мотивує свою позицію тим, що у дитини епілептичний синдром і перебувати у дитячому садочку їй небезпечно.

– Донька відвідувала дитсадок №1, – каже матір дівчинки Юлія Рибачук. – В нас не було жодних проблем. Дитина нормально розвивається, спілкується. В неї стадія ремісії. Лікарі, які нас курують, не бачать проблеми в тому, що дитина перебуває в дитячому колективі. Кажуть, що це лише їй на користь. Є відповідна довідка від невролога.

Матір дівчинки розповідає, що конфлікт виник в садочку №75, до якого дитину перевели тимчасово на час ремонту у дитсадку №1.

– Коли ми почали відвідувати садочок, завідуюча викликала мене до себе і сказала забрати доньку із закладу, – розповідає Юлія Рибачук. – Вона мені закинула, що я мама і маю переживати за свою дитину.

Матір розповіла, що дитина тричі на день має отримувати лікувальний сироп. Ці ліки вона повинна вживати пожиттєво для профілактики нападів. Коли у новому садочку дізналися, що дитина приймає ліки, перебуваючи у дитячому закладі, зайняли принципову позицію і відмовились давати ліки дитині. Підтримує своїх колег і начальник відділу дошкільної освіти та обліку дітей Людмила Рихліцька.

– Ми не медичний заклад, – зауважила вона. – Персонал дитячого садочка не має такого права. І ми категорично проти того, аби дитина з таким діагнозом відвідувала дитячий садочок. Це небезпечно. В будь-який момент може трапитися напад. З дитиною може щось статися, а відповідальність несемо ми, адміністрація закладу, вихователі. За такою дитиною має бути особливий нагляд. В неї має бути окремий супровід.

Замість повноцінного відвідування дитячого садочка Людмила Рихліцька пропонує батькам водити дитину на окремі заняття.

– Нехай матір обирає між здоров'ям дитини і роботою, – зауважує вона.

Разом з тим, зазначає, що підстав відмовляти у прийомі дитини до дитячого закладу немає. У порядку комплектації дитсадків компенсаторного типу (санаторні групи і групи спеціального призначення) — авт.) цієї нозології немає. Немає епілептичної хвороби і у переліку протипоказів для відвідування груп загального розвитку.

– Наразі питання так і не вирішене, – зауважує Людмила Рихліціька. – Медики посилаються на інклюзію. Але такі захворювання не підпадають під інклюзювну освіту.

Матір маленької Ульянки обурена тим, що відбувається. Вона зазначає, що зараз часто говорять про інклюзію, європейські цінності. Тому питання відвідування такими дітьми садочків, шкіл, секцій — актуальне.

Фото: pedpresa.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

Nika Viktoriya
-1 # Nika Viktoriya 07.07.2016, 15:55
До автора статті: Жіноче ім!я Уляна не має м!якого знака ))) Користуйтеся словниками )
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення