посвідчення бійця АТО фото

Атовцям з Вінниччини встановлюють протези та надають квартири

31 липня 2016, 12:45

Чотирьох учасників АТО з Вінниччини найближчим часом протезують за державний рахунок, а ще двом нададуть квартири у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Атовцям з Вінниччини встановлюють протези та надають квартири

    Додати коментар


Чотирьох учасників АТО з Вінниччини найближчим часом протезують за державний рахунок, а ще двом нададуть квартири у Вінниці, повідомляє Vlasno.info. Про це розповів завідувач сектору державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Олег Дмитрійчук.

– По програмі протезування у 2015 році за кошти державного бюджету було протезовано п'ять осіб з Вінницької області, – сказав пан Дмитрійчук. – Наразі своєї черги на протезування очікують четверо вінничан. Трьом з них встановлять протези за кордоном, а одному в Україні (комплектуючі протезу, втім, будуть іноземними).

Посадовець каже, що його установа безперервно збирає необхідні документи на участь постраждалих в бою вінничан у програмі протезування.
Олег Дмитрійчук фото
Олег Дмитрійчук, фото Олександра Сашньова

– Програма працює,  запевнив він.  Всі, хто цього потребує, отримують допомогу, бійців безкоштовно протезують за кордоном. Єдиний нюанс: тим учасникам АТО, хто отримав небойове поранення (наприклад, через необережне поводження зі зброєю), ставлять протези в Україні.

Ще двоє вояк з Вінницької області, які отримали тяжкі поранення, цього року мають безкоштовно отримати житло. Наразі для них шукають підходящі квартири у Вінниці. Головні критерії пошуку: в будинку мабуть бути пандуси, а в самих квартирах широкі коридори та зручні ванні кімнати.

– Дуже добре, що житло для них буде придбане саме у Вінниці, - висловив свою думку пан Дмитрійчук. - Ну що вони будуть робити у себе в селах, сидіти в хаті і дивитися у вікно? До чого це може довести?

В Держслужбі у справах ветеранів готові допомогти атовцям також отримати якісне санаторно-курортне лікування та психологічну допомогу. Окрім того, ту чи іншу підтримку від них можуть отримати і воїни-афганці та ветерани Другої світової. У Вінниці офіс установи знаходиться за адресою вулиця Монастирська, 47. Фахівці служби працюють щоденно з 10 до 18 години.

Головне фото: volynnews.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення