субсидія фото

Орендарі квартир для оформлення субсидії мають звернутися до соцзабезу повторно

12 серпня 2016, 08:30

Власники кількох квартир отримають субсидію лише на одне житло

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Орендарі квартир для оформлення субсидії мають звернутися до соцзабезу повторно

    Додати коментар


Власники кількох квартир отримають субсидію лише на одне житло

Вінничанам, які орендують квартири, потрібно обов'язково повторно звернутися до відділів соцзахисту для призначення субсидії. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу адресної допомоги Людмила Петришена, передає Vlasno.info.

– Звісно, орендарі житла також хочуть отримувати субсидію на оплату комунальних послуг, а такі рішення виносяться на рішення комісії і лише на один період, який визначається терміном дії договору оренди житла. Тому на наступний період сім'я для призначення субсидії має звернутися повторно. Ми не можемо призначити субсидію на термін більший, ніж укладено договір оренди і більше, ніж на 12 місяців.

Разом з тим, орендарі, які оформили субсидію, але з тих чи інших причин достроково розривають догорів найму житла з господарем і з'їжджають з квартири, мають обов'язково повідомити про це органи соцзахисту.

– Якщо орендарі офіційно розривають договір оренди, вони мають обов'язково повідомити органи соцзахисту. Тоді виплата субсидій припиняється, – пояснила Людмила Петришина.

Статистики, скільки орендарів у Вінниці отримують субсидію, у соцзабезі не ведуть, хоча кажуть, їх чимало. Людмила Петришена пояснює, що орендарям не обов'язково відкривати особовий рахунок на сплату житлово-комунальних послуг, для цього достатньо договору оренди.

– Якщо є договір найму житла, в якому зазначено, скільки людей у квартирі проживатиме, скільки вони сплачуватимуть за квартиру, тоді призначаємо субсидію, – пояснює чиновниця. – В нас зараз багато внутрішньопереміщених осіб, які звертаються за субсидією, адже хочуть платити менше за комунальні. Власники теж зацікавлені в тому, щоб не платити повністю за комунальні, тому в переважній більшості оформляють субсидію на себе.

Разом з тим, навіть якщо господар є власником кількох квартир, отримати субсидію він може лише на одне житло — те, де він зареєстрований та фактично проживає. Субсидію на оплату комунальних послуг в інших квартирах можуть отримати орендарі на підставі договору оренди житла.

– Субсидія надається лише тим, хто у помешканні зареєстрований і фактично проживає, – каже Людмила Василівна. – А якщо є договір-оренди, то обов'язково нараховується плата за комунальні послуги на ту кількість осіб, яка орендує приміщення.

Нагадаємо, після змін Кабміну до порядку призначення субсидій, вінничани не знають, як вижити.

Фото: law.jkg-portal.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення