навчання фото

Атовцям та їхнім дітям повертатимуть кошти за навчання

13 вересня 2016, 08:33

Вартість навчання відшкодовуватимуть з обласного бюджету

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Атовцям та їхнім дітям повертатимуть кошти за навчання

    Додати коментар


Цілком можливо, що учасникам АТО та їхнім дітям повернуть кошти за навчання протягом другого семестру 2015-2016 навчального року в училищах, коледжах, технікумах та університетах, повідомляє Vlasno.info.

Відповідний проект рішення підтримали депутати під час засідання постійної комісії облради з питань з питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зав'язків з громадськістю. Мова йде про відшкодування оплати за навчання у навчальних закладах Вінниччини студентів денної форми навчання, які вчились за контрактом.

– Мова про відшкодування вартості навчання йшла давно, але не було ще механізму повернення цих коштів. Наразі його уже напрацювали, ми змогли розглянути і підтримати, – прокоментував голова комісії Олексій Бородій.

Згідно з рішенням, на компенсаційну виплату можуть розраховувати студенти – уроженці Вінницької області, яких визнано учасниками бойових дій або їхні діти. Також компенсацією можуть скористатися діти, один з батьків яких загинув чи пропав безвісти в зоні проведення антитерористичної операції, чи помер внаслідок отриманих травм чи каліцтва в зоні АТО.

Щоб отримати компенсацію, учасник АТО або один з його батьків (чи опікун) має звернутися із заявою до соцзабезу. До заяви додати копії паспорту, ідентифікаційного коду. Також – копію посвідчення учасника бойових дій, інваліда війни та довідку про безпосередню участь а АТО та довідку з навчального закладу про сплату за навчання за другий семестр минулого навчального року.

Навчальні заклади зі свого боку мають надати до облдержадміністрації списки студентів, які навчаються на платній основі і є учасниками АТО або їхніми дітьми. Кошти студенти мають отримати на банківські рахунки.

– Заява до соцзабезу має бути обов'язково, – продовжує Бородій. – А по списках звірятимуть чи дійсно є такий студент у навчальному закладі.

Стосовно суми, передбаченої на компенсацію вартості навчання, то наразі її узгоджують. За проект рішення депутати мають голосувати на черговому пленарному засіданні сесії облради, яке відбудеться 22 вересня.

Фото: knteu.kiev.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення