долари фото

Більше сотні вінничан отримують іноземні пенсії

02 жовтня 2016, 19:31

У Вінницькій області 102 особи отримують іноземну пенсію

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Більше сотні вінничан отримують іноземні пенсії

    Додати коментар


У Вінницькій області 102 особи отримують іноземну пенсію. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомили у прес-службі Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Так, відповідно до законів Латвійської Республіки 23 жителі Вінниччини отримують пенсію з цієї країни. Естонська Республіка платить пенсію 42 нашим громадянам. За тимчасовою угодою між урядом України та Урядом Російської Федерації про гарантії прав громадян, які працювали в районах Крайнньої Півночі, пенсійне забезпечення має 31 житель області. Чотири особи отримують пенсії, призначені відповідно до законодавства Литовської Республіки і двоє – згідно з договором між Україною та Республікою Болгарія.

Переказ пенсій між державами регламентується Угодою про гарантії прав громадян держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі пенсійного забезпечення. Загалом в України є такі угоди з 23 країнами Європи та колишнього Радянського Союзу.

— Існує два види співпраці - коли стаж людини, яка працювала в іншій країні, додається до стажу, який вона заробила в Україні, і пенсію нараховує саме українська сторона і виплачує її. Також існує територіальний принцип. Коли ту частину пенсії, яку особа заробила у своїй державі, нараховує і виплачує наша сторона, а іншу вона отримує з тієї країни, де працювала, – пояснила начальник обласного пенсійного фонду Олена Корчака.

Як повідомили у пенсійному фонді, при нарахуванні пенсій, українською стороною враховується стаж роботи у Російській Федерації, Білорусії, Казахстані, Киргистані, Турменікстані, Узбекистані, Таджикистані, Вірменії, Грузії, Азейбаржані, Монголії, Румунії та Угорщині.

Країни Євросоюзу Латвія, Литва, Естонія, Болгарія, Словаччина, Чехія, Іспанія нараховують пенсії самостійно, перераховуючи її особам в Україні на їх рахунки.

Нагадаємо, Vlasno.info вже писав про те, хто може розраховувати на пенсію. Зокрема, людям, які не мають 15 років страхового стажу, пенсія не призначається. Вони можуть розраховувати лише на соціальну допомогу, яка може бути призначена у 63 роки.

Фото: interbuh.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення