перерахування пенсії фото

У грудні вінницькі пенсіонери отримають підвищені пенсії

07 листопада 2016, 10:19

Перерахунок здійснюватиметься автоматично

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У грудні вінницькі пенсіонери отримають підвищені пенсії

    Додати коментар


Вже цього року на пенсіонерів чекає перерахунок пенсій. Про це повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Марина Єрошенко, повідомляє Vlasno.info.

Перерахунок відбудеться у грудні цього року у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з 1130 гривень до 1247 гривень. Розмір мінімальної пенсії після перерахунку становитиме теж 1247 гривень, оскільки згідно закону мінімальна пенсія не може бути меншою за прожитковий мінімум.

Таким чином, грудневу пенсію вінничани отримають уже з перерахунком.

– Пенсіонерам не потрібно звертатися до відділів пенсійного фонду, перерахунок буде здійснюватись автоматично, – зазначила посадовець.
Втім, перерахують пенсії не усім отримувачам. Ті пенсіонери, які не мають повного страхового стажу, на перерахуання розраховувати не варто. Їхня пенсія залишиться на рівні 949 гривень.

Повний страховий стаж для чоловіків становить 35 років, для жінок – 30 років.

Нагадаємо, якщо не вистачає страхового стажу, його можна «купити». А у проблемного підприємства страховий стаж можна «вибити» через суд.

Фото: ukr.segodnya.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення