ато вручення дипломів фото

Вінницькі учасники АТО та члени їх сімей три місяці адаптовувались до життя

22 грудня 2016, 13:11

37 слухачів проекту «Україна-Норвегія» отримали дипломи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі учасники АТО та члени їх сімей три місяці адаптовувались до життя

    Додати коментар

- Я брав участь у бойових діях в зоні АТО, - розповідає кореспондунту Vlasno.info один із учасників проекту «Україна -Норвегія» військовослужбовець Віктор Ясинський, - і, звичайно, це залишає відбиток у серці та пам'яті всіх учасників АТО. Також нелегко приходиться й членам їх сімей. А от курси, які ми пройшли, допомогли повернутися до звичайного буденного життя, соціально адаптуватися після війни, дали нам нові знання та навички, товаришів.

Днями на базі вінницького політехнічного університету відбулось урочисте закриття курсів професійної перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей. Навчання у Вінниці здійснилось у рамках проекту «Україна-Норвегія», організатором якого є Міжнародний фонд соціальної адаптації.

Три місяці учасники проекту відвідували вечірні заняття, де вивчали англійську мову, економіку, менеджмент, програмування, займалися з психологом. По закінченню соціальної програми 37 учнів отримали три документи: свідоцтво про професійну перепідготовку від вінницького політехнічного університету, спільний сертифікат університету Норд та ВНТУ і диплом Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони Норвегії.

- Для учасників проекту ми розробили спеціальну методику навчання. Впродовж усіх занять учні мали змогу не лише слухати лекції,але й приймати учать в них безпосередньо, дивитися відеопрезентації, зустрічатися з відомими спікерами, покращувати практичні навички. Ми доклали багато зусиль аби спробувати допомогти соціально адаптуватися та знайти себе усім учасникам. Для цього був підібраний найкращий викладацький склад із досвідчених фахівців, — говорить викладач менеджменту Юрій Бурєніков.

Куратором проекту у Вінниці стала Всеукраїнська спілка воїнів АТО . Соціальна програма стартувала вперше, але в новому році планується її повторення для уже нових слухачів і окремо створення Украно- Норвезького центру.

Фото Тетяни Семенової

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  СОЦЗАХИСТ

  наступна публікація Студентам-сиротам значно підвищать стипендії

  попередня публікація Пенсії вінничан «вибивають» через суди