будинок для престарілих у Барі фото

На Вінниччині відкрили будинок пристарілих у приміщенні колишнього тубдиспансеру

01 лютого 2017, 12:55

У місті Бар у приміщенні колишнього тубдиспансеру відкрили соціальний центр для людей похилого віку «Милосердя»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині відкрили будинок пристарілих у приміщенні колишнього тубдиспансеру

    Коментарі (5)

У місті Бар у приміщенні колишнього тубдиспансеру відкрили соціальний центр для людей похилого віку «Милосердя», який опікується старенькими зі всього району. Центр розрахований лише на 30 місць й на сьогоднішній день заселений повністю. Одинокі старенькі стають на чергу, аби потрапити до нього, тому, що не хочуть їхати в інші районні чи обласні будинки пристарілих. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомила директор соціального центру «Милосердя» Тетяна Лущинська.

– Раніше наш центр був розташований у селі Копайгород. Для персоналу було дуже проблемним виводити на прогулянки людей-візочників, оскільки спальні були розташовані на другому поверсі. До слова, таких підопічних у нас восмеро. Тому я постійно шукала зручне приміщення, де вихід на вулицю був би з першого поверху. Якось дізналась, що пустує приміщення бувшого тубдиспансеру звернулась із проханням розташувати там будинок пристарілих, мені не відмовили й буквально за пару тижнів ми з персоналом привели його до ладу, – розповідає Тетяна Лущинська. – Коли нам сказали про переїзд, ми відразу запросили спеціалістів із Вінниці, які все ретельно продезінфікували. Саме приміщення було у дуже хорошому стані, тому ми з медсестричками й няньочками провели лише косметичні роботи – побілили, пофарбували, повішали новий тюль у палатах.
будинок для престарілих у Барі фото
будинок для престарілих у Барі фото

Умови проживання для людей тут набагато кращі, ніж були в копайгордському приміщенні. Вагому роль відіграє півгектара прогулянкової зони, де люди можуть відпочивати та дихати свіжим повітрям. На території два гаражі, складські приміщення для продуктів, промислової групи, відокремлений харчоблок. У самому приміщенні є дуже зручна душова кабінка. Майже у кожній кімнаті стоїть телевізор, що приєднаний до супутникової антени. В одній з прохідних кімнаток персонал облаштував молитовну кімнатку, де час від часу служитиме священик.

– Коли нам сказали про переїзд, я дуже боялась. Вже звикла до персоналу, до свого ліжечка та кімнати, але коли медсестри сказали, що поїдуть на роботу й нас не залишать - я заспокоїлась. Вони дуже гарно до мене ставляться, зважаючи, що нікого рідних я не маю, то вони і є моя сім'я. До речі тут набагато тепліше й світліше, ніж в копайгородському приміщенні, – каже 84-річна бабуся Надія Тимофіївна.
будинок для престарілих у Барі фото
будинок для престарілих у Барі фото

Центр налічує 15 працівників робочого персоналу, шестеро медсестер раніше працювали у колишньому тубдиспансері, а ще дві перейшли в центр з Копайгорода.

– Хоча цей центр й не перебуває на балансі міської ради, але за потреби чи звернення ми завжди будемо їх підтримувати, оскільки там знаходяться й містяни. На відкриття від міськради центр отримав у подарунок бойлер для нагріву води та солодощі, – розповідає міський голова Артур Цицюрський. – Там, до речі, перебуває моя однофамілеця Зінаїда Іванівна Цицюрська, яка проживала у будинку, який постраждав від пожежі минулого року. Коли ми її поселили в цей центр у Копайгороді, то вона постійно телефонувала мені особисто й розказував, що її там влаштовує, а що ні. Так і тут, заночувавши першу ніч, набрала мене й каже: «Я тут, як в раю».

Заклад фінансується із районного бюджету та за пенсійні кошти самих пенсіонерів. 75% пенсії надходить на рахунок установи. За ці кошти персонал купує необхідні продукти та ліки. 25% пенсії поштарка видає на руки пенсіонерам, вони в свою чергу витрачають їх як забажають. Найчастіше люди купують солодощі, а деякі відкладають копійки, щоб купити, щось рідним.

– Центр перебуває на нашому фінансуванні весь час, навесні плануємо виділити їм ще додатково 10 тисяч гривень на придбання необхідного інвентаря. Коли центр був у Копайороді, ми постійно переймались тим, що там не досить зручні приміщення й шукали кращі умови. Тому, коли до нас звернулась Тетяна Лущинська з проханням надати їм приміщення колишнього тубдиспансер, ніяких зауважень не було. Приміщення дозволяє відкрити ще пару палат й розширити центр у майбутньому, – говорить голова районної держаної адміністрації міста Бар Володимир Саволюк.
будинок для престарілих у Барі фото
будинок для престарілих у Барі фото
будинок для престарілих у Барі фото
будинок для престарілих у Барі фото
будинок для престарілих у Барі фото
Фото Романа Григор'єва

Коментарі    Оновити список коментарів

Ірина
0 # Ірина 16.01.2021, 11:57
Доброго дня, в мене така ситуація, ми ще самі живемо у чужих людей, а мама живе в селі ,сама і тихенько сходить з розуму, забрати ми її не маємо змого, так як немає куди, Про допомогу просила, зверталась до всіх, всім просто байдуже, кажуть розберайтесь самі, Хотіла запитати, чи можливе влаштування у ваший заклад, на постійні основі, вона буде допомагати, слухатись, Ми будемо приїжджати привозити продукти і ще ,що її буде потрібно ,правда не знаю, як часто, Просто я не знаю, що робити) У будинку не має ні світла, нічого , була груба, вона її розвалила, зараз іде зима, вона там замерзне, якщо нічого не зробити ,на даний час будинок, 4 стіни і криша, Так ,як людина сама сходить з розуму, ми не можема ,бути весь час з нею так, як в нас теж нічого не має, ми хочимо чогось добитись, Вона получає пенсію по інвалідності, пенсія буде іти на заклад, якщо ви згодетесь її принняти, ПРОШУ ДОПОМОЖІТЬ, АБО ХОЧ СКАЖІТЬ, ЩО МЕНЕ РОБИТИ?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Яна
0 # Яна 28.09.2019, 05:33
Доброго дня, чи можливе влаштування хворої мами( старческий Альцгеймер- врівноважена). Яка вартість в місяць. Дякую. Мій тел.0930385012
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
анжела
0 # анжела 06.01.2019, 11:03
Можете дать ваш номер телефона? И какие документы нужны для оформления в этот дом?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Аліна Романюк
+1 # Аліна Романюк 04.12.2017, 23:00
Доброго вечора!!! Я хотіла би дізнатися чи можна привести дітей зі школи провідати стареньких та принести гостинці?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Мирослава
0 # Мирослава 05.12.2017, 12:06
Доброго дня! )
Наберіть мене, я підскажу контакти 0969832744
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення