безкоштовні ліки фото

У село безкоштовні ліки привозять фельдшери

05 квітня 2017, 09:07

Рецепт виписує сімейний лікар

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У село безкоштовні ліки привозять фельдшери

    Додати коментар

Безкоштовні препарати за програмою "Доступні ліки" у віддалені села Літинського району привозять фельдшера. Про це розповіла головний лікар Літинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Павліна Дяченко, повідомляє Vlasno.info.

За словами лікарки, в Літинському районі близько 36 тисяч населення. А на території району є лише 15 аптек, 13 з яких погодились співпрацювати по програмі. І лише 6 розташовані у селах.
Павліна Дяченко фото
Павліна Дяченко

– У нас є комунальна аптека, яка розташована на території лікарні. Вона заключає договори з фельдшерами. Ті беруть медикаменти і доставляють до хворих у села і пацієнтам навіть не потрібно їхати до Літина. Рецепти у лікаря також може взяти фельдшер. Але за умови, що пацієнт обстежений, – розповіла головний лікар.

Як розповіла, Павліна Андріївна, вони стараються відстежувати хворих, які давно не обстежувалися і направляти їх до фахівців. Ті ж у свою чергу призначають лікування, на основі якого сімейний лікар виписує рецепт для безкоштовних ліків.

Нагадаємо, з 1 квітня почала діяти урядова програма "Доступні ліки", згідно з якою хворі на цукровий діабет ІІ типу, серцево-судинні захворювання та бронхіальну астму можуть отримати ліки в аптеках безкоштовно або з мінімальною доплатою.

Фото: info-mir.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення