Закон, який посилює відповідальність неплатників аліментів вже демонструє перші позитивні результати

У неплатників аліментів масово відбирають права і не пускають за кордон

24 лютого 2018, 15:25

Закон, який посилює відповідальність неплатників аліментів вже демонструє перші позитивні результати

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У неплатників аліментів масово відбирають права і не пускають за кордон

  адміністратор   Додати коментар

З 1 квітня в усіх регіонах України почнуть діяти спеціальні штаби та мобільні групи Державної виконавчої служби Мін'юсту. Зараз такі  штаби є у 4 областях і вони досить добре виконують свої функції, а саме стягують аліменти з боржників. 

Про це, виступаючи на стратегічній сесії з планування за напрямком «Реформа системи виконання судових рішень», повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, інформує Vlasno.info.

«За 10 днів державні виконавці у Київській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях заборонили виїзд за кордон впонад 25 тисячам злісних неплатників аліментів, які мають заборгованість більше шести місяців. Так само було винесено більше 21 тисячі постанов про тимчасову заборону керування транспортними засобами. Окрім цього, майже 6 тисяч боржників оголошено в розшук», - заявив Міністр юстиції.

«У кожному регіоні в публічній площині були розміщені #ДошкиГаньби з переліком тих осіб, які не платять понад 3 місяці», - сказав очільник Мін'юсту.

За 10 днів дії нового закону було стягнено додатково 50 млн боргів зі сплати аліментів.

«На сьогодні заборгованість перевищує 2,7 млрд грн. Тільки в органах виконавчої служби на виконанні виконавчих документів і рішень судів на 500 мільйонів гривень. З 1 квітня ця ініціатива запрацює по всій країні», - наголосив Павло Петренко.

Нагадаємо, що 6 лютого Верховна Рада прийняла закон №2234-19 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту дитини на належне її утримання. 

 

Фото: 5.ua


  адміністратор   24 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення