земельна ділянка фото

Безоплатно отримати земельну ділянку має право кожен вінничанин

21 листопада 2018, 08:01

До заяви на отримання землі додають викопіювання кадастрового плану та паспортні дані

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Безоплатно отримати земельну ділянку має право кожен вінничанин

  Vlasno.info   Додати коментар

До центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги досить часто звертаються громадяни, які бажають отримати від держави земельну ділянку безоплатно, проте не знають куди звертатися і як оформити відповідну процедуру по закону. Саме тому фахівці Томашпільського місцевого центру Альвіна Пилипчук та Таїса Мельник підготували консультацію з цього питання. Про це повідомляє Vlasno.info.

Відповідно до положень статті 121 Земельного кодексу України кожен громадянин України має право на безоплатне отримання земельної ділянки з земель державної або комунальної власності. Для отримання земельної ділянки необхідно звернутися із заявою:

- до сільської, селищної чи міської ради, якщо питання стосується земель комунальної власності відповідних територіальних громад;

- якщо йдеться про землі державної власності для ведення садівництва або особистого селянського господарства, які розташовані за межами населених пунктів, потрібно звернутися до Головного Управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в області;

- в інших випадках при наданні земельних ділянок – до районних та обласних державних адміністрації.

При зверненні до відповідної установи необхідно надати:

- викопіювання з кадастрового плану, де буде відзначено місце розташування земельної ділянки;

- особисті документи, що посвідчують особу: паспорт та ідентифікаційний код.

По відповідному зверненню протягом місяця уповноважений орган повинен прийняти рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки відповідним органом влади.

Після отримання дозволу необхідно замовити в землевпорядній організації (Держгеокадастр) виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Землевпорядна організація зобов'язана виконати геодезичні роботи і розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки із позначенням межових знаків.

Земельний кодекс України передбачає погодження меж земельної ділянки з власниками і користувачами суміжних ділянок при проведенні кадастрових зйомок. Проект відведення земельної ділянки підлягає погодженню компетентними органами відповідно до статті 186-1 Земельного кодексу України.

pokrokowa

Після оформлення проекту земельної ділянки необхідно звернутися до державного кадастрового реєстратора в територіальний (районний, міський) орган Держгеокадастру із заявою про державну реєстрацію земельної ділянки. При наданні документів, необхідних для оформлення, державний кадастровий реєстратор реєструє земельну ділянку в Державному земельному кадастрі і видає Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку із зазначенням у ньому кадастрового номера.

Із цим Витягом та погодженим проектом необхідно звернутися до органу, уповноваженого розпоряджатися земельною ділянкою з проханням прийняти рішення про затвердження проекту і звернутися за місцем знаходження земельної ділянки із заявою про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

Після здійснення державної реєстрації права власності на земельну ділянку територіальна громада повинна прийняти рішення сесією ради про безоплатну передачу земельної ділянки у власність громадянина. Відповідне рішення необхідно подати до реєстраційної служби.

Томашпільский місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: смт Томашпіль, площа Тараса Шевченка, 6, тел.: (04348) 2-11-72. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Фото надане Томашпільским місцевим центром з надання БВПД


  Vlasno.info   21 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення