СВК-81-кінолог фото

Як живуть і працюють службові собаки на зоні

27 квітня 2016, 08:30

Vlasno.info вирішив познайомити читачів з роботою вінницьких службових песиків та їх повсякденним життям

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Як живуть і працюють службові собаки на зоні

    Додати коментар


Службові собаки, якими ми їх бачимо у фільмах, вражають своєю кмітливістю, вірністю та відвагою. Кожен, хто бачив за роботою кіношного Мухтара або комісара Рекса, захоплюється псами-поліцейськими. Vlasno.info вирішив познайомити читачів з роботою вінницьких службових песиків та їх повсякденним життям.

службові собаки колонія фото

Кінолог Cтрижавської виправної колонії №81 Максим Мельник розповів про виховання та роботу собак, які охороняють режимний об'єкт.

— У кіно все не зовсім так, як насправді, там працюють каскадери, — розповідає пан Максим. — Навіть видно, як є кілька акторів-собак, які один-одного підміняють. Адже хтось краще бігає, хтось сильніший у трюках. Так, як і в житті: наші собаки до року дресируються за загальною програмою, а потім ідуть на "професійне" навчання, як студенти. Їм проводять ряд тестів, щоб визначити напрямок, до якого схильна собака: патруль, затримання, розшук і т.п.

Кінолог розповідає, що на режимних об'єктах зазвичай працюють німецькі вівчарки, алабаї та кавказькі вівчарки, останні підходять для варти, "німці" — для розшуку.

службові собаки колонія фото

— У нас у колонії вівчарки якось затримали зловмисників — перекидали через огорожу заборонені речовини для в'язнів, — пригадує Максим Мельник.

Цуценят відбирають з помету на службу з трьох місяців. З півроку починають дресирувати, відбирають з урахуванням психічних якостей, особливостей характеру. За фізичними даними проводять вибраковку.

— Дивимося, яка в цуцика злоба, на що він реагує, наскільки слухняний. Служать собаки зазвичай до 8 років, потім ідуть на списання.
службова собака фото
Фото: ukrinform.ua


Списання виглядає не настільки страшно, як можна припустити, собак просто залишають у якості сторожових, де вони і доживають віку.

У Стрижавській колонії у кожної собаки є свій кінолог, скільки саме чотирилапих службовців, адміністрація не зізнається, кажуть, що інформація засекречена. Проте, побачити службових собак в інших іпостасях можна, адже вони часто беруть участь у виставках та професійних конкурсах.

службові собаки колонія фото

— Проводяться конкурси в колонії, потім переможці їдуть на область і на всеукраїнські змагання. Наші собаки другі і треті місця завойовували, — говорить кінолог.

службові собаки колонія фото

Про собачі бої, поширені серед власників бійцівських собак, Максим Мельник відгукується з відразою:
— Ми таким варварством не займаємося, у нас собаки повинні дружити, адже часто працюють в парі, а на боях вони один одного з'їдають. Це заборонено законом, і ми ані тренувань подібних, ані змагань не підтримуємо. Наші песики, якщо між собою почубляться, то швиденько розбороняємо. Вони мають бути чемними, адже навіть при виконанні завдання не мають права на помилку — боронь боже зачепити когось стороннього.

Нагадаємо, у Стрижавській колонії засуджені взяли опіку над дітьми з інтернату


Фото: Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення