Максим Шимко фото

«Так думати може тільки вата» – мама Максима Шимка про протистояння навколо перейменування вулиці Карла Маркса

04 травня 2016, 11:55

дискусії щодо перейменування вулиці Карла Маркса продовжуються

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Так думати може тільки вата» – мама Максима Шимка про протистояння навколо перейменування вулиці Карла Маркса

    Коментарі (1)


Попри те, що Вінницька міська рада поставила крапку у перейменуванні вулиць, проголосувавши на останній сесії за зміну назв більше півсотні вулиць, продовжуються дискусії щодо перейменування вулиці Карла Маркса. Депутати прийняли рішення, що вулиця відтепер називається вулицею Максима Шимка. Втім, деякі мешканці вулиці наполягають, щоб вона носила ім'я Олега Антонова, як було запропоновано раніше. Така позиція частини мешканців вулиці Карла Маркса обурила патріотично налаштованих вінничан.

– Мені здається, так може висловлюватися тільки вата, яка виступає проти Майдану,  впевнена мати Максима Шимка Зоя Семенівна.

Її підтримує й голова Вінницького козацького полку імені Івана Богуна Володимир Воловодюк. Адже Максим Шимко був козаком цього полку.

– Вінницькі вулиці мали б змагатися за право носити ім'я Максима Шимка,  наголошує він.  Вшанування Героїв — святий обов'язок кожної людини. Натомість ми бачимо зовсім іншу ситуацію — виникають якійсь протиріччя. Виходить, що деякі вінничани не цінують людей, які віддали своє життя за Україну.

Втім, мешканці вулиці заперечують, що вони проти Героїв Небесної Сотні. Кажуть, просто більшість за ім'я авіаконструктора Олега Антонова.

– Думаю, треба знайти компроміс. Адже 25 відсотків жителів вулиці, які проти перейменування, це дуже велика кількість містян,  зауважує депутат Вінницької міської ради Віктор Шеншин, до округу якого відноситься частина вулиці Карла Маркса.

Інший депутат, що теж працює на цьому окрузі, Вадим Кудіяров зазначає, що вулицею Олега Антонова, згідно із рішенням міськради, стане провулок Карла Маркса, а вулиця — вулицею Максима Шимка.

– Впевнений, що збирати підписи проти перейменування вулиці на Максима Шимка, Героя країни, який віддав своє життя за наш майбутнє, просто аморально,  підкреслює він.  Головне, що вони не можуть пояснити, чому ж вони виступають проти. А загалом, вінничани дуже важко сприймають перейменування. Мабуть, тому й не можуть знайти спільного рішення.

З цим погоджується й інший депутат міськради Ганна Давиденко:

– Я дуже добре знаю маму Максима Шимка, уявляю, як їй гірко слухати і читати це все. Але розумію обидві сторони. Суть діяльності влади якраз й полягає в тому, щоб знайти компромісне рішення.

Хоча вже пройшли громадські обговорення, на яких мешканці якраз і висловлювали різні позиції. Втім, результатом громадських слухань стало перейменування вулицю Карла Маркса на Максима Шимка.

– Мені дуже прикро, що навколо імені Максима Шимка виникла ця ситуація. Вулиця Героя Майдану повинна бути у Вінниці,  говорить керівник "Медіа центру "Власно" Ольга Маліновська.  Щоб не шукали люди проти Максима Шимка, все перекреслює те, що він єдиний мешканець Вінниці, який став Героєм Небесної Сотні.

Vlasno.info готовий вислухати позиції усіх вінничан щодо перейменування вулиць у місті.

Нагадаємо, у селі Немирівського району вулицю Леніна перейменували на вулицю Максима Шимка

Фото надане Володимиром Слободянюком

Коментарі    Оновити список коментарів

Валерій Рубан
0 # Валерій Рубан 14.05.2016, 20:00
Очевидно,що колишня вулиця К.Маркса має в майбутньому по праву носити героїчне ім'я гідного сина українського народу Максима Шимка! Скільки будемо чіплятися за "славетне "радянське минуле? Досить...ми не "ерефія"!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення