Олексій Толкачов фото

«Україна — це тренажер для духовного зростання», - громадський діяч Олексій Толкачов у Вінниці

16 липня 2016, 19:31

Громадський діяч розповів про своє бачення омріяної України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Україна — це тренажер для духовного зростання», - громадський діяч Олексій Толкачов у Вінниці

    Додати коментар

В рамках всеукраїнського туру "Революція світогляду" до Вінниці завітав відомий громадський діяч, політолог, філософ та письменник Олексій Толкачов, повідомляє кореспондент Vlasno.info. Майже 18 років він займається соціальними дослідженнями, і в результаті написав книжку «Омріяна країна». В своїй праці Олексій Толкачов виклав роздуми, порівняння та рекомендації щодо змін, які мають відбутися в свідомості пересічних українців.

Буклети революція свідомості
— Я тривалий час намагався щось змінити в нашій країні, і насправді хотів розпочати революцію світогляду, замість тих політичних революцій, що відбувалися в нашій країні, — зауважив на початку зустрічі автор.

Олексій Толкачов почав збирати матеріал для "Омріяної країни" близько десяти років тому, але деякі проблеми суспільства залишилися актуальними і не зникли навіть після Революції гідності. Автор задумався над питанням: «як жити в нашій дійсності і не збожеволіти?», тому звернувся до історій інших людей та країн.

— Нещодавно в Україну приїжджав Нік Вуйчич — людина, яка з народження без рук і без ніг. Він хотів покінчити життя самогубством, але подумав про рідних, яким буде боляче від цього. Він цікаво зауважив, що в нас багато інвалідів серця і розуму, — підкреслив Олексій Толкачов.

Люди на презентації

Також для наочності письменник розповів декілька життєвих історій про стосунки між людьми, ставлення один до одного та, зокрема, любов до себе. Він влучно зауважив, що в Україні звикли перекладати відповідальність на політиків, Путіна, сусідів. Було б зручно сказати, що влада смітить в лісах, вириває квіти з клумб, робить неякісні ремонти наших квартир та вимагає 50 гривень в лікарні. Корупція — це взагалі смертельна хвороба нашого суспільства, адже ми звикли купувати приязнь до себе.

— Кожного разу вертаючись з Брюсселя до Києва, мене охоплювала депресія. Я відчував різницю, яка полягає на рівні соціальних стосунків. Елементарно, там в аеропорті тобі усміхаються, дбають про зручність пересування з валізою та навіть не додумаються обдурити в таксі.

Толкачов і Воловодюк

Боротися з проблемами, які в нас є сьогодні, Олексій Толкачов пропонує за допомогою «любові до себе». Не споживацького егоїзму, який наповнений гонитвою за брендовими телефонами і автомобілями. Автор «Омріяної країни» впевнений: якщо люди почнуть любити себе, то їм буде всього достатньо, вони будуть люб'язніші та відкритіші, вони почнуть усвідомлювати власний внутрішній світ.

Презентація омріяна країна

— Поки що Україна — це тренажер для духовного зростання. І тут варто пам'ятати, що країна — це те, що Ви бачите навколо себе і до чого потрібно ставитися охайно. 

фото Катерини Буяльської

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення