Вінницький винахідник може зекономити для армії значні кошти

Вінницький винахідник може зекономити для армії значні кошти

29 січня 2015, 18:21
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький винахідник може зекономити для армії значні кошти

    Додати коментар


Вінничанин Микола Солдатенко винайшов хімічну добавку до електроліту, яка дає змогу працювати акумуляторам для будь-якої техніки із значним збільшенням терміну експлуатації. За словами винахідника, це відкриття в тисячі разів могло б покращити експлуатацію техніки де застосовуються кислотно-лужні акумулятори. Відтак, Українська армія могла б значно підвищити надійність та ефективність війська і зекономити немалі кошти.

Протягом останніх років, автором ідеї було адресовано десятки листів до Міністерства оборони України, але він не отримав жодної відповіді.

Останній лист датований 24 березням 2014 року був написаний, допомогти українському війську на Сході. Нажаль, у Міністерстві знову не почули, – каже Микола Солдатенко.
vyn1
Військовий хімік, кандидат хімічних наук Микола Солдатенко працював над винаходом 16 років. Почав розробку речовини в 1996 році, спершу винахід не патентував, адже боявся що ідею просто вкрадуть, каже що на той час захист інтелектуальної власності був дуже слабким.

Після патентування в Україні 2004 році, винахід отримав патент Євразійського зразка. І сьогодні модифікатор «Омега» постачається у дев'ять країн світу.

Я удосконалив проходження електрохімічних реакцій, що відбуваються в акумуляторі, від традиційної, яка існує 176 років, і є аксіомою для всіх вчених, але більше не існуватиме (сміється, авт.). Відкриття полягає у тому, що повністю усувається процес сульфітації пластин акумулятора. Без створення сульфату свинцю, а за рахунок збільшення струмопровідних іонів в електроліті в тисячі разів поліпшується технічні характеристики акумулятора, – пояснює Микола Солдатенко, – мені неодноразово пропонували продати винахід за кордон, та я відмовлявся – я залишаюся патріотом.

До речі, дехто з вінничан вже кілька років користуються винаходом.

За інструкцію термін роботи звичайного акумулятора 300 циклів (повна зарядка-розрядка). З цією речовиною мій акумулятор служить вже більше 3 років, я вже збився з рахунку скільки циклів він пройшов, – розповідає водій Леонід Примчук.

Подібний винахід економить гроші власників автомобілів, а от виробники та реалізатори акумуляторів не зацікавлені в такому винаході.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення