Впродовж 2017 року на Вінниччині загинуло двоє велосипедистів

«Найстрашніше на дорозі — це велосипедисти, одягнені як лахудри», – вінницький вело любитель з півстолітнім стажем

22 червня 2017, 12:39

Впродовж 2017 року на Вінниччині загинуло двоє велосипедистів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Найстрашніше на дорозі — це велосипедисти, одягнені як лахудри», – вінницький вело любитель з півстолітнім стажем

    Коментарі (1)


Впродовж 2017 року на Вінниччині загинуло двоє велосипедистів, про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Із зареєстрованих 20 дорожньо-транспортних пригод за участю велосипедистів, внаслідок ДТП загинуло двоє велосипедистів, ще чотири зазнали тяжких тілесних ушкоджень. Здебільшого аварії трапляються з вини водіїв. Як повідомляє ГУНП у Вінницькій обл., 14 дорожньо-транспортних пригод сталося з вини водіїв, а 6 — з вини велосипедистів.

Дітей у школах попереджають про небезпеку, про те, що потрібно дотримуватися правил дорожнього руху, бути уважним на дорозі, натомість водії часто нехтують правами велосипедистів.
ДТП за участі велосипедистів фото
фото Ольги Бунич

За повідомленням ГУНП у Вінницькій області, працівниками Управління превентивної діяльності проводить ряд заходів для того, щоб попередили ДТП, в тому числі за участі велосипедистів, та не допустити підвищення аварійності на дорозі. Зокрема, правоохоронці проводять бесіди, щоб усі учасники дорожньо-транспортного руху дотримувалися правил та законів.

— У Вінницькій області проведено 26 профілактичних бесід з молоддю та випускниками навчальних закладів в кількості 950 осіб. Підготовлено та висвітлено в ЗМІ 144 матеріали. Проведено 7 бесід у трудових колективах за участю 400 осіб, — йдеться у повідомленні ГУНП у Вінницькій області.

Попри заходи безпеки аварії все ж трапляються, найбільша кількість у Вінниці. Та велосипедисти не звинувачують в аваріях автомобілістів, а зазначають, що кожен має починати з себе і якщо всі будуть дотримуватись правил дорожнього руху, робити все, щоб максимально забезпечити безпеку дорожнього руху, то ніяких аварій не буде.

Ми поспілкувались із велосипедистом із більш як півстолітнім стажем Дмитром Олександровичем і запитали його думку щодо ситуації на дорогах.
Дмитро Кравченко фото
родина Кравченків

— Потрібно починати не з когось, а з себе як велосипедиста, тобто, якщо по дорозі їде велосипедист на справному велосипеді, у нього є катафоти (світловідбивачі) він не стрибає по бордюрах, поводить себе як велосипедист, одягнений в спеціалізовану форму, виглядає як велосипедист, то і ставлення до нього буде як до повноцінного учасника дорожнього руху, – зазначає велосипедист Дмитро Кравченко і додає. — Найстрашніше на дорозі — це велосипедисти, які ведуть себе як "курки" і часто одягнені як "лахудри": без шлема, розпізнавальних знаків і невідповідному одязі.

Дмитро Олександрович розповідає, що у Вінниці майже кожен велосипедист може догнати автомобіль, та загалом велосипедисти практично беззахисні перед металевою бронею автомобіля, тому в першу чергу вело-водій повинен сам дбати про свою безпеку.

— Нормальний водій знає, що образити велосипедиста — це все одно, що образити дитину, — наголошує пан Дмитро.

Досвідчений велосипедист радить усім пересідати на двоколісний транспорт, оскільки велосипед набагато швидший, зручніший, економніший і екологічніший, аніж автомобіль.

Головне фото: avk.org.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення