video-vlasno

Замість Шевченка – вишня Небесної Сотні: у Вінниці ділять майдан між пам'ятниками

24 жовтня 2017, 13:17

Пам'ятник Тарасу Шевченку у Вінниці знову спричинив протести активних вінничан

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Замість Шевченка – вишня Небесної Сотні: у Вінниці ділять майдан між пам'ятниками

  адміністратор   Коментарі (2)


Пам'ятник Тарасу Шевченку у Вінниці знову спричинив протести активних вінничан. На місці, яке активісти під час Майдану зайняли для повноцінного пам'ятника поету, планують спорудити "Дерево Свободи" - пам'ятний знак Героям Майдану та Небесної сотні, - повідомляє Vlasno.info. Проект не проходив громадських слухань у Вінниці, але рідним Героїв Небесної Сотні він подобається. Родичі загиблих майданівців упевнені: пам'ятник полеглим Героям має стояти на однойменній площі - Майдані Героїв Небесної сотні. Але те, що місце на Майдані заняте погруддям Кобзаря, яке встановили активісти у 2014 році, їм було до цього невідомо. Ми дізналися думку максимальної кількості людей зацікавлених у двох цих проектах, запитали думку фахівців, та звернулися до старих документів. Знайшли учасників протестного руху який вимагав встановлення пам'ятника Шевченку ще на зорі Незалежності та архівні кадри відео революційної зими 14-го.
Деталі дивіться у нашому репортажі.

Автор Ірина Басенко
Відео: Віта Омельчук, Володимир Романенко
Монтаж: Віта Омельчук


  адміністратор   24 жовт. 2017 Друк Коментарі

Коментарі    Оновити список коментарів

Ігор
0 # Ігор 28.10.2017, 07:51
Вишня - це дерево, яке шанують євреї. Саме тому Гройсман, який є євреєм, хоче поставити вишню. Євреї хочуть правити українцями. Українці, не допустімо цього. Ставити треба калину. Калина - це символ українців.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Роман
+1 # Роман 31.10.2017, 16:49
А ' Садок вишневий коло хати' вам нічого не нагадує)
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення