чесні радари фото

Вінницьким водіям обіцяють лише «чесні камери» на дорогах

28 жовтня 2018, 13:34

У соцмережах є перелік місць на мапі, де використовуються радари

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьким водіям обіцяють лише «чесні камери» на дорогах

  Vlasno.info   Коментарі (1)

Дехто з водіїв ще пам'ятає часи, коли на дорогах України міліціонери з «радарами» ловили порушників швидкісного режиму й згодом водії отримували так звані «листи щастя» із фіксацією порушення. На 8 років фіксування за допомогою спеціальних пристроїв скасували, проте з 15 жовтня 2018 року «улюбленці» водіїв «радари» знову повернулися. Про це повідомляє Vlasno.info.

У 2009 році в Україні почали використовувати прилад «Візир» російського виробництва. Користувалися цим пристроєм, тоді ще міліціонери, недовго, оскільки вже у 2010 році його визнали невідповідним українському законодавству. Пристрій, що використовуватимуть зараз, у 2018 році, – TruCam (Чесна Камера). Він має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам'яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду. Має два режими – автоматичний та ручний. Крім того, TruCam обладнаний GPS-датчиком. Патрульна поліція використовуватиме пристрої вимірювання швидкості TruCam в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Портативний пристрій вимірювання швидкості TruCam будуть використовувати виключно на ділянках доріг, де встановлені відповідні дорожні знаки, а перелік таких місць буде у відкритому доступі. Самі патрульні наголошують, що використання радарів має більше запобіжний характер, ніж каральний. Доведено, що саме перевищення допустимої швидкості руху найчастіше призводить до страшних наслідків дорожньо-транспортних пригод.

На офіційних сторінках Патрульної Поліції у соцмережах уже є перелік місць, де використовуються радари, а також карта, на якій позначено ці ділянки дороги. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму будуть знаходитися службові транспортні засоби з увімкненням маячків синього кольору в обов'язковому порядку. Тобто потрібен не просто патрульний, а поліцейська автівка з увімкненими маячками.

З метою запобігання зловживань та корупційних ризиків, портативний пристрій TruCam містить спеціальний алгоритм шифрування, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних. Відтак відповідь – ні, «відкупитися» не вийде, система не дозволить цього зробити. Служба моніторингу Департаменту патрульної поліції буде контролювати кількість складаних адміністративних матеріалів та кількість збережених відео.

Нові пристрої для фіксації – сертифіковані і відповідають усім нормам. Портативний пристрій вимірювання швидкості транспортних засобів TruCam виробництва США отримав відповідний експертний висновок Державної служби зв'язку та інформації України, дійсний до 2021 року. Відтак, водіям тепер не варто забувати, що максимальна швидкість для автомобілів у містах і селах України – 50 кілометрів на годину, а перевищення швидкості на понад 20 км/год – це штраф 255 гривень, на понад 50 км/год – то 510 гривень.

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Фото: Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області


  Vlasno.info   28 жовт. 2018 Друк Коментарі

Коментарі    Оновити список коментарів

Вова
0 # Вова 28.10.2018, 14:19
Насамперед нам доведеться згадати, що є антирадари і є радар-детектори, хоча у повсякденному мовленні ми часто не робимо між ними різниці. Антирадар – це активний пристрій, який виявляє роботу поліцейських вимірювачів швидкості в певному радіусі навколо автомобіля і створює перешкоди, що не дають вимірнику визначити вашу швидкість.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення