На сьогоднішній день картопля є найдешевшим продуктом

За два місяці картопля подорожчає на 20% - експерт

17 листопада 2018, 10:25

На сьогоднішній день картопля є найдешевшим продуктом

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За два місяці картопля подорожчає на 20% - експерт

  адміністратор   Додати коментар

До кінця поточного року картопля в Україні подорожчає приблизно на 15-20%, оскільки наразі залишається найдешевшим овочем. Таку думку висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко. Про це з посиланням на УНН, повідомляє Vlasno.info.

«...буде дорожчати картопля. Відсотків на 15 – на 20 за два місяці, листопад і грудень», - зазначив експерт.

За його словами, на сьогоднішній день картопля є найдешевшим продуктом – її ціна становить близько 6 грн за кг.

При цьому він додав, що більшість овочів «борщового набору» вже піднялися в ціні до рівня початку року (січня-лютого 2018 року), коли вони подорожчали на 20-30%. Наразі вони вже досягли своєї максимальної ціни, яка стримується в Україні рівнем європейських цін.

Крім того, значно подорожчав хліб соціальних сортів, а також крупи, які вже складають основу раціону більшості українців.

Нагадаємо, згідно з осіннім прогнозом, основні соціальні продукти, які входять у споживчий кошик, до кінця року подорожчають у середньому на 5%.

Читайте також: Український професор створив нову абетку та шрифт.

 

 

Фото: agro-business.com.ua


  адміністратор   17 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення