У 2019 році генпрокуратура має намір завершити слідство у цих справах

Генпрокуратура завершила експертизи щодо винуватців вбивств на Майдані – Луценко

08 грудня 2018, 13:05

У 2019 році генпрокуратура має намір завершити слідство у цих справах

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Генпрокуратура завершила експертизи щодо винуватців вбивств на Майдані – Луценко

  адміністратор   Додати коментар

Генпрокуратура завершила експертизу у справах про злочини під час Революції гідності на Майдані Незалежності у Києві. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу Інтер, інформує Vlasno.info.

Він уточнив, що експертизу завершили щодо осіб, які, за версією слідства, віддавали наказ стріляти по протестувальниках на Майдані. За словами Луценка, у 2019 році генпрокуратура має намір завершити слідство у цих справах.

«На початку наступного року ми завершимо слідство, зможемо показати суспільству, підозрюваним, а пізніше і обвинуваченим, докази того, що саме Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк, відповідно, президент, керівник СБУ, МВС, Внутрішніх військ та їхні підлеглі віддали злочинні накази, за які на Майдані загинули понад 100 осіб, понад півтори тисячі були поранені», — зазначив генпрокурор.

Він додав, що це може стати «найбільш очікуваним процесом за ці роки».

«Біженці не просто втекли в Росію, а перед цим знищили всю переписку, всі сервери. Проте, слідчі змогли встановити факти, докази, опитати тисячі людей, дати фактаж, який, за висновком експертизи, має причинно-наслідковий зв'язок зі смертями на Майдані», — наголосив Луценко.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Читайте також: Вінничан застерігають від фейкових новин у Facebook.

 

 

Фото: korrespondent.net


  адміністратор   08 груд. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення