Трійку найбажаніших б/в телефонів закриває китайський бренд Xiaomi

В Україні впав попит на смартфони Apple

23 грудня 2018, 09:03

Трійку найбажаніших б/в телефонів закриває китайський бренд Xiaomi

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В Україні впав попит на смартфони Apple

  адміністратор   Додати коментар

Мешканці України стали рідше цікавитися айфонами. За статистикою б/у ринку смартфонів, попит на них падає, а китайські мобільні пристрої навпаки набирають обертів. Рейтинг найпопулярніших брендів склали аналітики OLX, повідомляє Vlasno.info.

До кінця року попит на б/в айфони став падати - повідомляє аналітична служба. У першому півріччі серед усіх телефонів "яблука" шукали 68% користувачів платформи. Зараз кількість запитів впала до 40%. Нагадаємо, що за період з 2017 по перше півріччя 2018 року навпаки спостерігався їхній приріст.

За весь рік найактивніший інтерес до смартфонів Apple проявляли кияни. З усіх запитів - кожен третій був від мешканця столиці. Другі за проживанням шанувальники бренду - харків'яни. А в п'ятірку тих, хто шукав "яблучні" апарати, потрапили користувачі з Дніпра, Львова та Одеси.

Продавці б/в айфонів на OLX активізувалися у листопаді. Старт продажів нових пристроїв, представлених на презентації, в Україні припав на жовтень. Загалом на OLX стали виставляти iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 та iPhone 5s. Ще однією особливістю ринку цих б/в смартфонів стало зниження цін з листопада. Зараз середня вартість шістки впала на 2% і склала 4 400 грн. Модель 6s продають на 200-300 грн дешевше в порівнянні з жовтнем - 6 000 грн. Б/в сімки теж продовжують дешевшати. Восени продавці просили 10 000 грн, у листопаді - на 500 грн менше. Зараз сьомий айфон пропонують у середньому за 9 400 грн. iPhone 5s з жовтня незмінно коштує 2 500 грн.

Другим за запитами користувачів став Samsung. Його позиція на б/в ринку стабільна - весь рік телефони бренду шукали 15% українців. Шанувальники мобільної лінійки стали більш активними в листопаді-грудні, але всього на 0,1%.

Трійку найбажаніших б/в телефонів в Україні закриває китайський бренд Xiaomi. Його популярність за друге півріччя різко зросла. Якщо за першу половину 2018 року частка запитів користувачів склала 1,6%, зараз це 13,7%.

Топ 10 брендів б/в смартфонів 2018

1. Apple - 40,4%

2. Samsung - 15%

3. Xiaomi - 13,7%

4. Nokia - 5,8%

5. Meizu - 5,3%

6. LG - 3,7%

7. Sony - 2,9%

8. Huawei - 2,7%

9. Lenovo - 2,3%

10. HTC - 1,8%

Інші - 6,4%

Інфографіка OLX Топ 10 смартфонiв

Минуло півроку, а ситуація майже не змінилася - Nokia стабільно у п'ятірці. Ось тільки за цей час мобільні пристрої фінського виробника стали шукати вдвічі частіше. Так вони обійшли Меizu та зайняли четверту позицію. А до грудня попит навіть трохи виріс. Частка Меizu склала 5,3%. За друге півріччя 2018 смартфонами бренду також почали цікавитися більш активно.

У десятці популярних брендів вже не вперше LG. А ось смартфони Sony опинилися у цьому рейтингу тільки в другому півріччі, втім як і мобільна лінійка Lenovo. Нею не так часто цікавилися з січня по червень, але результати пошукових запитів за рік вивели бренд на передостаннє місце. Замкнув рейтинг б/в телефонів на OLX китайський бренд HTC. Отже серед найбільш популярних апаратів опинилися 4 великих виробника з Китаю - HTC, Huawei, Xiaomi і Meizu.

Читайте також: Експерт розповів, як обрати справжню червону ікру до Новорічного столу.

 

 

Фото: ukr.media


  адміністратор   23 груд. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення