новорічний стіл для вінничан фото

Як вінничанам втримати себе у формі на новорічні свята

29 грудня 2018, 08:01

Консультують вінницькі фахівці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Як вінничанам втримати себе у формі на новорічні свята

    Додати коментар

Вже «на носі» новорічно-різдвяні свята. Якраз у цей період люди нерідко дозволяють собі і хильнути зайвого, і переїсти, набравши непотрібні зайві кілограми. Як уникнути цих проблем, читачам сайту Vlasno.info радять вінницькі фахівці.

Замініть важкі продукти

Власними порадами, як уникнути переїдання і втрати фізичної форми на свята, поділилася Інна Присяжнюк- Радішевська. Уродженка с. Вінницькі Хутори (Вінницький район) працює біоенергетиком. Молода жінка також є спеціалістом зі здорового харчування і йоги.

inna prisiasnuk

– На новорічні свята варто замінити деякі важкі продукти на більш легкі. Обов'язково треба вживати фрукти і овочі. Утримувати баланс в харчуванні, щоб воно було різноманітним, а не традиційним, – каже Інна Присяжнюк- Радішевська. – Потрібно й багато пити – серед іншого, й соки. Щоденно випивати хоча б один склянку свіжого соку – це позитивно вплине на самопочуття під час свят.

– Інно, а що саме не варто вживати у великій кількості?

– Вся їжа, що проходить термообробку, є важкою для організму. Вона має більш низьку енергію, ніж інша. Найбільш шкідливі – фаст-фуди, хлібобулочні вироби тощо.

Не чекайте відчуття ситості

Тренер збірної Вінницького державного педагогічного університету із боротьби Борис Максимчук:

– В першу чергу раджу не переїдати. Тобто вставати із-за святкового столу з ще незаповненим шлунком. Зрозуміло, це найважче зробити саме в новорічні свята, так як є велике різноманіття різної їжі – все захочеться попробувати.

– Борисе, яким чином все ж утримуватися від переїдання?

– Варто вставати із-за столу раніше, ніж настане відчуття ситості, а також не ставити багато страв. Бо чим більший вибір, тим більше хочеться спробувати,

boris maximchuk.jpg

Спалюйте калорії

Водночас Борис Максимчук звертає увагу, що спорт допомагає завжди й у всьому.

– Це засіб універсальний. Краще, звичайно, займатися вправами постійно. Але, якщо Ви ще не почали, то краще це зробити до Нового року. Тоді з'їдені калорії будете спалювати під час фізичних навантажень.

– Які саме фізичні вправи порадите?

– Підійдуть будь-які. Головне, займатися кожного дня по півгодини або по годині. А ще краще – двічі на день. Наприклад, зранку пройшлися пішки на роботу, а ввечері - покатали дитину на санчатах. Тут буде відбуватися подвійний позитивний ефект.

Читайте також:
В Україні на Новий рік падатиме сніг.

Фото: надано Борисом Максимчуком, Інною Присяжнюк- Радішевською та з сайту www.nalivka.net

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення