мясо фото

Дефіцит м'яса «знеструмить» вінничан за два роки

18 листопада 2015, 14:30

Якщо у сім'ї двоє дітей та двоє батьків, які отримують мінімальну заробітну плату, тобто місячний дохід у розмірі 2 756 гривень, то такій сім'ї доводиться вибирати між повноцінним збалансованим харчування та розрахунком за компослуги

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Дефіцит м'яса «знеструмить» вінничан за два роки

    Додати коментар


Якщо у сім'ї двоє дітей та двоє батьків, які отримують мінімальну заробітну плату, тобто місячний дохід у розмірі 2 756 гривень, то такій сім'ї доводиться вибирати між повноцінним збалансованим харчування та розрахунком за компослуги. Або напівголодні та «знеструмлені», або напівхолодні.

Добова норма споживання м'яса дорослою людиною – 120 грам, кілограм такого «енергетика» сьогодні коштує від 80 до 120 гривень. Тобто на цей продукт сім'я з чотирьох осіб має віддати в місяць близько 1 500 гривень. Та чи кожен вінничанин може дозволити собі сьогодні таку розкішну необхідність?

– Ціни на м'ясо необґрунтовані та зависокі. Може, той, хто багато заробляє на них і не зважає. А ми знайшли вихід: вирощуємо кролів та курей. У мене двоє діток і я хочу що вони їли натуральне,  розповіла вінничанка Неля.
вінничанка Світлана фото

 Я мушу готувати з м'яса кожного: у мене в сім'ї одні чоловіки. Переважно це курятина  вона доступніша. Інші види м'ясо споживаємо рідше,  говорить Світлана.
пенсіонери Валентина та Надія фото

 А за що його брати? Сьогодні отримували пенсію, 900 гривень пішло на найнеобхідніше і, залишилося 200 гривень на цілий місяць. А я навіть фарбу для волосся собі не купила. А з пенсії і заплатити за комунальні, і купи медикаменти. На субсидію подали документи та щось не можемо дочекатись її. А хочеться і щось з'їсти і якісь носки собі купити,  обурюються пенсіонери Валентина та Надія.
вінничанин Стас фото

 Нема грошей. Не можу собі дозволити часто їсти м'ясні страви,  каже Стас.

 Зовсім не часто, взагалі це наші депутати можуть собі дозволити часто жирувати. А ми ні, особливо останні два роки. У мене троє дітей і доводиться звичайно щось вигадувати, по трошки кожному. Ну, ви ж знаєте які зараз зарплати. Погано зараз жити в Україні, я думаю ви самі все розумієте. Ми вірили що щось зміниться, але як бачите,  поділилась своєю думками Алла.
вінничанка Світлана фото

 У мене 1100 гривен пенсія. Не дуже тут розкошелишся. Живу дуже економно. Ціни страшні, якщо кіло сиру 50 гривень, то про яке м'ясо можна говорити?  жаліється Світлана.

 З м'яса можу собі дозволити суповий набір курячий,  каже Тетяна.

 Ціни такі, що всі відчувають. Коли є бажання їм м'ясні страви. Взагалі, щоб там не було потрібно працювати і заробляти, яка б там влада не була,  зауважив Віктор.
вінничани Сергій та Максим фото

 Їмо м'ясо три рази на день, ми в казармі живемо, нам нормально. А от вдома, то як коли,  кажуть Сегрій та Максим.
вінничанин Олександр фото

 Їм м'ясо, коли захочу,  каже Олександр.


Головне фото: chask.net, фото Сергія Наконєчного

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення