відправка контрактників з Вінниці фото

Розвідка, десант, морська піхота — куди ідуть служити вінницькі контрактники

14 лютого 2017, 12:10

Вчора увечері та нині вранці від Вінницького обласного військового комісаріату відправилася чергова група вінничан, які вирішили служити у Збройних силах України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Розвідка, десант, морська піхота — куди ідуть служити вінницькі контрактники

    Додати коментар

Вчора увечері та нині вранці від Вінницького обласного військового комісаріату відправилася чергова група вінничан, які вирішили служити у Збройних силах України, передає кореспондент Vlasno.info.

Два місяці військові проведуть у навчальному центрі у містечку Старичі на Львівщині, потім – служба у бойових військових частинах.

– Після вишколу у 184-му навчальному центрі всі контрактники потраплять до бойових військових частин: 36 бригада морської піхоти, 95 аеромобільна бригада, 59 мотопіхотна бригада, – каже офіцер відділу комплектування та призову Вінницького обласного військового комісаріату Володимир Дозорець. – Із 62-ох майбутніх контрактників є одна дівчина, вона їде навчатися на кухаря, потім потрапить у бойову військову частину. Серед цих 60-ти осіб – п'ять учасників антитерористичної операції.
відправка контрактників з Вінниці фото

20-річний Сашко навчався у Вінницькому національному медичному університеті імені Пирогова. Закінчив навчання – обрав військо.

– Чому обрали Збройні сили Україні? – запитую у хлопця.
– А куди ще? Зараз у навчальний центр на Львівщині, а потім – у морську піхоту.

Микола, 24 роки. Майбутній розвідник.

– Поки що їду в «учебку». Обрав Збройні сили тому, що набридло на «гражданці», Батьківщину треба захищати. Досі працював на «швидкій», закінчував наш університет медичний. Вирішив тепер конкретніше допомагати країні.
відправка контрактників з Вінниці фото

Євген, 54 роки. Колишній військовий, участь в АТО – більше двох років.

– Два місяці тому демобілізувався, вирішив повернутися, тепер – на контракт. На скільки підписав контракт? На скільки потрібно буде матінці-Україні.

У військкоматі запрошують захищати Батьківщину та наголошують: зараз у війську потрібні механіки, водії танків, БМП, командири танків, навідники, командири гармат, снайпери, стрілки, розвідники, гранатометники.

Наприкінці січня, нагадаємо, у навчальні центри відправили півтори сотні вінницьких контрактників.

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення