Військовою операцією у Арктиці керував вінницький льотчик

Військовою операцією у Арктиці керував вінницький льотчик

11 квітня 2017, 20:40

Військові льотчики повертаються в Україну після спільної українсько-данської операції "Північний Сокіл — 2017"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Військовою операцією у Арктиці керував вінницький льотчик

    Додати коментар


Військові льотчики завтра повертаються в Україну після спільної українсько-данської операції "Північний Сокіл — 2017". Керівник місії — полковник Олександр Кулібаба із Вінниці. Всього у складі української групи було двоє вінничан. Про це кореспондентка Vlasno.info дізналася у прес-центрі Командування Повітряних сил Збройних сил України.

При 50 градусах морозу та швидкості вітру до 15-20 метрів на секунду військові льотчики доставляли пальне літаком Іл-76МД. Понад 700 тисяч літрів пального та 43 тонни вантажів доставили українські льотчики із авіабази Військово-Повітряних сил США на датську полярну станцію "Норд" на острові Гренландія.

Під час виконання завдань були відсутні наземні радіотехнічні засоби навігації. Перельоти здійснювалися без приземлення на запасні аеродроми — вони просто відсутні.

Загалом у цій місії взяли участь 22 військових Повітряних Сил ЗСУ.

– Двоє із них — вінничани, – розповів речник Штабу Військово- Повітряних Сил Роман Юрчило. – Керівником місії є заступник начальника авіації Командування Повітряних Сил ЗСУ, полковник Олександр Кулібаба.

Зустрінуть військовослужбовців завтра на військовому аеродромі "Бориспіль".

Звідти борт відправиться до Мелітополя Запорізької області, на місце його постійної дислокації.

Фото: mil.gov.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення