футбо спецназу фото

Добірна лайка на «військовому» матчі: у Вінниці спецпризначенці ганяють м'яча під пекучим сонцем

01 серпня 2017, 13:56

У 30-градусну спеку на стадіоні у Вінниці всі підрозділи Сил Спеціальних Операцій Збройних сил України грали у футбол

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Добірна лайка на «військовому» матчі: у Вінниці спецпризначенці ганяють м'яча під пекучим сонцем

    Додати коментар

У 30-градусну спеку на стадіоні у Вінниці всі підрозділи Сил Спеціальних Операцій Збройних сил України нині грають у футбол — Кубок Героїв Спецназу вже втретє присвячують загиблим бійцям на Сході України, передає Vlasno.info.

футбол спецназу 2017-1

футбол спецназу 2017-2

У Вінницю приїхали усі полки Сил спецоперацій — елітного підрозділу ЗСУ. Це і 3-ій полк із Кропивницького, 8-ий із Хмельницького, 73-ій із Очакова (їх ще називають морські котики) та 142-ий із Бердичева.

футбол спецназу 2017-3

футбол спецназу 2017-4

Потім сформуємо одну збірну ССО та зіграємо товариський матч із ветеранами національної збірної України, які також приїхали до Вінниці, – коментує співорганізатор заходу Анатолій Слівінський.

Метою такого "військового" футболу організатори називають, найперше, здоровий спосіб життя.

Анатолій Слівінський

– Хочемо показати молоді, що варто служити у військах спецпризначення, країну обороняти, бути здоровими та розвинутими фізично, – додає пан Анатолій. – Це є військово-патріотчине виховання крізь призму спорту. Всі хлопці — учасники бойових дій, пройшли бої на Сході, тому нинішній футбол у Вінниці — це і психологічна реабілітація.

футбол спецназу 2017-5

футбол спецназу 2017-6

Приїхали нині у Вінницю на, без перебільшення, спекотний футбол при 30-градусній спеці і керівництво підрозділу. Заступник Командувача ССО ЗСУ полковник Віталій Пікулін сам не один рік грає у футбол та запевняє: турнір серед військових є сенс проводити.

– Військовослужбовці — такі ж люди, як і решта, а футбол — такий вид спорту, який захоплює чоловіків, і навіть жінок, у всьому світі, – каже полковник. – Такими заходами ми вшановуємо пам"ять наших товаришів, які загинули під час цієї війни. Це захід, який об"єднує, а у житті хлопців мають бути й інші речі, окрім війни, інші цінності, скажімо — футбол.

Віталій Пікулін
Віталій Пікулін

Із 10 ранку бійці ССО, нині — не у військовій формі та не в берцях, а в спортивній формі у 30-градусну спеку демонструють, чий полк вправніше ганяє м'яча. Гра супроводжується добірною чоловічою лайкою: то пас не так віддав, то пас не прийняв, то втратив м'яча. Але, зрештою, рахунок відкрито, азарт зашкалює. Справжній чоловічий футбольний турнір триває.

футбол спецназу 2017-7

футбол спецназу 2017-8

Нагадаємо, що завтра, коли в Україні відзначається День високомобільних десантних військ, ці ж військовослужбовці пройдуться центром Вінниці: пронесуть великий прапор України та купол парашута, покладуть квіти до пам'ятнику загиблим воїнам Афганістану.

футбол спецназу 2017-9

футбол спецназу 2017-10

futbol-spetsnazu-2017-11

футбол спецназу 2017-12

футбол спецназу 2017-13

футбол спецназу 2017-14

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення