корвет Вінниця фото

Старенький корвет «Вінниця» вийшов у море — корабель поставили у док

25 вересня 2017, 20:35

Епопея із корветом Вінниця триває

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Старенький корвет «Вінниця» вийшов у море — корабель поставили у док

    Коментарі (3)


Епопея із корветом Вінниця триває. Ми вже писали, що його мали би списати у 2017 році, а виручені кошти із його утилізації скерують на побудову нового судна. Втім, ситуація круто змінилася, і корвет поки що не списуватимуть: його вивели у док, де перевіряють економічну доцільність його відновлення, передає Vlasno.info.

23 вересня майже цілий день корвет "Вінниця" доставляли в док. Спочатку на власних двигунах він вийшов у порт, а вже звідти, помалу, здолав ще понад кілометр відстані до доку. Все це тривало увесь день: зранку до вечора.
корвет Вінниця фото
корвет Вінниця фото

– Командуванням було прийнято рішення щодо постановки корвету в док для вивчення його стану, зокрема, і підводної частини, – каже начальник штабу, перший заступник Командувача Військово-морських сил Збройних сил України, капітан першого рангу Роман Гладкий. – Докова операція триватиме приблизно місяць, думаю, нам буде достатньо двох тижнів, аби зробити висновки щодо економічної доцільності його відновлення.
корвет Вінниця фото

Втім, вінничанин Володимир Савельєв, який вже кілька років опікується корветом "Вінниця", налаштований рішуче та оптимістично.

– Запустили двигуни, він сам вийшов у море та підійшов до доку — це найважче у цій справі, бо він має зайти по центру, його трохи буксирували, він припаркувався чітко по центру. Потім його потихенько підняли повністю із води. Очистять піскоструєм, обмиють, посилять корпус, і він йтиме по Дніпру, опустивши мачту, на столичний завод "Кузня". Був головний інженер заводу, обстежував "Вінницю" та сказав, що є змога відновити корвет як бойову одиницю українського флоту.
корвет Вінниця фото
корвет Вінниця фото

Відтак, чекати результатів перевірки варто мінімум один місяць, аби знати достеменно: чи будуть відновлювати корвет, чи, все ж, спишуть.

До слова, почати відшкрябувати корпус корабля розпочав особисто Командувач Військово-морських сил ЗСУ віце-адмірал Ігор Воронченко.
Ігор Воронченко фото
Ігор Воронченко

Як повідомляють у прес-центрі Командування флоту, попередні висновки перевірки корпусу корабля є позитивними. Буде проведено обстеження корпусу шляхом ультразвукової дефектоскопії, а також палубних механізмів, енергетичної установки і електрообладнання.

Нагадаємо, що у травні цього року найбільший корабель українського флоту, фрегат "Гетьмант Сагайдачний" також поставили в док.

Фото із власних джерел Vlasno.info

Коментарі    Оновити список коментарів

Antihayp
0 # Antihayp 25.09.2017, 23:33
Крига скресла
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вадим Шмагалов
0 # Вадим Шмагалов 25.09.2017, 20:37
Нарешті, ........ поплило.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вадим Шмагалов
0 # Вадим Шмагалов 25.09.2017, 20:38
"Поплило"
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення