вибухи у Калинівці фото

У військовій прокуратурі назвали одну із основних версій причин вибухів на 48-му арсеналі

20 жовтня 2017, 11:47

У військовій прокуратурі озвучили одну із основних версій причин вибухів на складах боєприпасів під Калинівкою на Вінниччині

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У військовій прокуратурі назвали одну із основних версій причин вибухів на 48-му арсеналі

    Додати коментар


У військовій прокуратурі озвучили одну із основних версій причин вибухів на складах боєприпасів під Калинівкою на Вінниччині. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит кореспондентки Vlasno.info до військової прокуратури Центрального регіону України.

Кримінальне провадження за фактом диверсії зареєстрували 27 вересня. Генеральний прокурор Юрій Луценко говорив про те, що слідство розглядає чотири версії причин вибухів.

Згодом, на засіданні комітету Верховної Ради України із питань національної безпеки і оборони директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін сказав, що кількість версій із чотирьох скоротилася до двох, та наголосив, що вибухи розпочалися всередині складів.

Наразі слідство посилено працює над однією із версій.

– Однією з основних версій у вказаному кримінальному провадженні, яка обґрунтовується зібраними доказами, є проникнення сторонніх осіб на територію військової частини А1119 та умисне ініціювання останніми детонації (вибухів) боєприпасів, – відповіли у військовій прокуратурі Центрального регіону. – Одночасно з цим, слідчим та оперативним шляхом також відпрацьовуються інші версії.

запит-2017-10-20 фото

У військовій прокуратурі також додають, що у кримінальному провадженні призначено комплексну судову експертизу, також планується проведення слідчих експериментів з метою встановлення обставин, механізму та причин вибухів.

До слова: версію із безпілотником спростував за кілька днів після вибуху начальник Озброєння ЗСУ Микола Шевцов на брифінгу у Вінниці, наголосивши, що доставити вибуховий пристрій на безпілотнику було неможливо та додав, що детонація боєприпасів на 48-му арсеналі — спланована операція.

Додамо, що у ході досудового розслідування слідство також просило тимчасовий доступ до документів, у тім числі — і до книг, у яких записувалися всі відвідувачі військової частини та ті, хто отримав тимчасову перепустку на арсенал.

Нагадаємо, що нині спеціальна комісія має звітувати міністру оборони Степану Полтораку із попередніми висновками щодо причин вибухів боєприпасів на складах під Калинівкою.

Фото із архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення