око мольфара фото

Систему відеонагляду для передової назвали іменем загиблого вінничанина

16 серпня 2017, 08:44

Систему "Тарас Сич" профінансували вінничани

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Систему відеонагляду для передової назвали іменем загиблого вінничанина

    Додати коментар

Чергова система відеонагляду "Око Мольфара", яка отримала ім'я полеглого в АТО вінничанина Тараса Сича, встановлена на передовій. Про це Vlasno.info розповіла волонтерка Юлія Вотчер.

Як розповіла пані Юлія, таке ім'я система отримала, оскільки придбана на кошти вінничан. Їх зібрали під час фестивалю польової кухні ім. Тараса Сича у Вінниці.

— Загалом вінничани пожертвували 16 тисяч гривень. Ще шість тисяч ми доклали з власної організації. Я хотіла б, щоб вінничани знали: їхні кошти пішли на хорошу справу, — каже Юлія Фотчер.
око мольфара фото

Система відеонагляду "Око Мольфара" складається із відеокамери, яка міститься у спеціальній колбі, та ноутбука, на який передається зображення і де зберігаються дані. Завдяки такій системі наші бійці можуть бачити позиції ворога замість того, щоб самим іти у розвідку та наражатись на небезпеку.

— Відеокамеру ми замовляємо в Америці, колбу, яка закриває камеру, в Китаї. Задня стінка колби друкується на 3D-принтері. Камеру з ноутбуком з'єднує дріт, довжиною метрів триста. Сам ноутбук міститься у спеціальному чемодані. Система розроблена таким чином, щоб нею могла користуватися людина з мінімальними знаннями, — розповідає волонтерка.
око мольфара фото
око мольфара фото

Ця система відеонагляду — 22-га за рахунком. Однак, каже Юлія Луківна, їх постійно бракує на передовій.

— Фронт весь час просить ці системи, бо для наших бійців це шанс залишитися живими. Система потрібна всім, але грошей бракує. Тому ми і пішли на те, щоб люди фінансували її придбання, а ми називаємо її їхнім ім'ям. У випадку з Тарасом Сичем, який загинув в АТО, то тепер він "повернувся" на фронт у такому вигляді. Крім нього у нас вже є система "Ольга", "Соломія", "Око Перуна", — розповідає Юлія Луківна.

Волонтерка сподівається, що до проекту долучатимуться й інші меценати.

Ті, хто зацікавився можуть звертатися до волонтерки за тел.: (067) 432 66 06, або писати на її сторінку у соцмережі.

Фото надані Юлією Вотчер

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення