Вінницькі БТРи їдуть на Схід

Вінницькі БТРи їдуть на Схід

04 березня 2015, 19:48

Техніка 45-го заводу захищатиме кордони держави

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі БТРи їдуть на Схід

    Додати коментар

Машини стояли на складах близько 30 років: на них не було замовлення та потреби у використанні. А на початку лютого надійшла пропозиція із Національної Гвардії про те, що потрібно оживити бойову техніку. Підприємство вперше за своє існування підписало контракт та відремонтувало десять бронетранспортерів для Національної Гвардії. Всього в минулому році було відремонтовано 14 машин.

Захисні решітки для БТРів, між іншим, були непередбачені кошторисом, тому до їх виготовлення долучився депутатський корпус Вінницької міської ради (це приблизно 30 тисяч гривень). Ці решітки затримують кумулятивний снаряд, він не потрапляє безпосередньо в броню, рятуючи життя особового складу, що там перебуває. Були випадки, що такі решітки рятували життя бійців.

– Ремонтувати БТРи було не просто: комплектуючі деталі до такої техніки вітчизняна промисловість не виготовляє. Те, що пропонує ринок — не годиться. Добре, що Міноборони цьогоріч вирішило трохи модернізувати військову техніку та підходити до цих питань з перспективою економії пального. Наш завод здатен і зможе модернізовувати техніку та провести ремонтні роботи, за рік зможемо "відродити" ще десять бронетранспортерів. Але проблема залишається актуальною — відсутність державних коштів, – розповів директор ДП «45-й експериментальний механічний завод» Микола Чумак.

Робили ремонт багато молодих юнаків-професіоналів з районів області: вони віддають всі свої знання, вміння, навички заради вдосконалення бойової техніки. Долучилися до ремонту і співробітники військового комісаріату.

Створено десятки робочих місць. Зараз на 45-му заводі працює понад шість десятків висококласних фахівців. А в минулому році за півроку виконано об'єм роботи, вартістю 13 мільйонів гривень. Цього року планують вийти на 20 мільйонів гривень.

Між іншим, у Миколаєві працює аналогічний завод, проте співпрацюють із вінницькими фахівцями чомусь неохоче. Натомість діалоги вінницькі фахівці налагодили з Кіровським бронетанковим заводом, який вже поділився досвідом та варіантами співпраці. А у Сутисках та Гнівані, можливо, налагодять виробництво окремих деталей. Можлива також угода з Міноборони про ремонт бойової розвідувально-дорожної машини.

До речі, за стокілометрову відстань бронетранспортер "з'їдає" 75-100 літрів дизельного палива. Бронетранспортери навіть плавати можуть!

Бійці, які доставлять бронетранспортери на буремний, але відносно затишний Донбас, гордо "осідлали" залізних коней, попередньо обмундирувавши їх синьо-жовтими знаменами. Кажуть, що не бояться їхати на Донбас.

– Краще захищати державу, аніж пити пиво у генделиках, – переконаний боєць Національної Гвардії.

Сьогодні увечері та вночі над бронетранспортерами ще попрацюють фахівці, додавши їм останніх штрихів, а завтра вранці вітчизняна техніка відправиться на Схід, у користування бійцям Національної Гвардії, на захист української землі.
btr
btr0987
btr1
btr3
btr5
btr6
btr7
btr8
btr12
btr56
btr89
btr432
btr654
btr1234
btr3216
btr1234567
btrbtr
btrbtr0
btrbtr1
btrbtr2
btrbtr345
Фото Сергія Немирівського

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення