“Ягуарівці” діятимуть по-американськи

“Ягуарівці” діятимуть по-американськи

09 квітня 2015, 18:12

Калинівські спецпризначенці переймуть досвід десантників США

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

“Ягуарівці” діятимуть по-американськи

    Додати коментар

 Калинівські спецпризначенці переймуть досвід десантників США

Вже 20 квітня бійці Калинівського полку спецпризначення "Ягуар" розпочнуть спільні з американцями навчання.

На Яворівському полігоні, що у Львівській області, розпочнуться спільні навчання бійців Національної Гвардії та 173-ої повітряно-десантної бригади армії США.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на офіційній сторінці у соціальній мережі.

Це — результат переговорів Президента України та віце-президента США Джона Байдена. За домоленостями із Держдепартаментом Сполучених Штатів Америки, 290 американських десантників висадяться на Галичині.

Навчання мають назву "Фіарлес Гардіан-2015". Тренінги відбуватимуться за участю 900 бійців Національної Гвардії.

– Три потоки по 300 нацгвардійців. Три потоки по 8 тижнів. Потім спільні навчання. Братимуть участь такі відомі підрозділи Націгвардії, як Азов, Батальйон імені Кульчицького, Ягуар, Омега та інші частини із з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці, – наголосив Арсен Аваков.

Мінівстр акцентував, що введення іноземного військового контингенту (в цьому випадку — зі США) санкціонований рішенням Верховної Ради України, як того і вимагають закони України.

Після завершення навчань у розпорядження тих підрозділів Національної Гвардії України, які пройшли тренінги, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію та засоби зв'язку.
Завершаться навчання 15 листопада 2015 року.

Нагадаємо, що Президент підписав Указ, який дозволяє багатонаціональні навчання за участю підрозділів МВС на території України. Зокрема, протягом "Фіарлес Гардіан-2015" візьмуть участь 2,2 тисячі осіб, з них одна тисяча військових США.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення