Вартість зерна нового врожаю на Вінниччині зросла на 20 відстоків

Вартість зерна нового урожаю на Вінниччині зросла на 20 відсотків

15 липня 2017, 11:42

Негода та посуха не заважають аграріям збирати врожай у стислі строки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вартість зерна нового урожаю на Вінниччині зросла на 20 відсотків

    Додати коментар


Жнива на території області тривають вже більше тижня. Навіть негода та посуха не заважають аграріям збирати врожай у стислі строки. Яким чином наразі триває перебіг жнив голову департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА розпитував кореспондент Vlasno.info.

—Ми матимемо дещо менший врожай, ніж розраховували, але сподіваємося, вийти на рівень минулого року, — наголосив очільник департаменту Микола Ткачук.

Ткачук Микола

Цього року під посівами області у 1,616 мільйонів гектарів 52,5% займає зернова група, 31,3% технічні культури, 8,2% картопля та овочі і 8% кормові культури.

—Основними культурами є озимий ячмінь та горох. Вже зібрана площа 32,4 тисяч гектарів. Намолочено близько 140 тисяч тонн врожаю при середній врожайності 42 центнери з гектару. Озимий ячмінь, врожай якого цьогорічна посуха на початку липня дещо знизила , зібрано на половині площ. Врожайність його складає 48 центнерів з гектару, горох — 40% зз центнери з гектару, а озимого ріпаку зібрано 9% врожаю 22 центнери на гектар, — каже Микола Федорович

Аграрії впевнені, що озимий врожай необхідно збирати в максимально стислі строки. Темпи збору наразі складають від 4 до 4,5 гектарів на добу. А на кожен з задіяних 2214 комбайнів припадає по 188 гектарів щодня. Це, на думку керівника департаменту, допоможе закінчити збір врожаю за 12-18 днів.

Цікаво, що ціна на продовольче зерно є вищою на 20%, ніж в аналогічний період минулого року і складає в країні 4,3 — 4,5 тисяч гривень, але у випадку масового продажу зерна після врожаю, вони, швидше за все, знизяться.

Також Ткачук констатував, що у Тростянецькому та Теплицькому районі є пошкоджені посіви зернових. Проте, вони не йдуть ні в які порівняння з тим, наскільки постраждали поля в інших областях. Наприклад, у Дніпропетровській області нараховується вже близько 8 тис. га вражених посівів.

Головне фото: zoda.gov.ua; фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення