Це вже другий семінар у Вінниці за цей рік

У Вінниці професор з Японії за допомогою «Лего» вчить покращувати бізнес

21 вересня 2018, 17:47

Це вже другий семінар у Вінниці за цей рік

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці професор з Японії за допомогою «Лего» вчить покращувати бізнес

    Додати коментар

За допомогою конструктору "Лего" японці будуть вчити 40 бізнесменів зі всієї України ведення бізнесу за філософією "Кайдзен". Це невід'ємне покращення на основі принципів та правил. Чому навчатиме сенсей із Японії український бізнес дізнавався кореспондент Vlasno.info.


456 7 1

В семінарі присвяченому введенню на виробництві японської філософії та практики ведення бізнесу беруть участь менеджери підприємстві зі всієї України, в тому числі і з Вінницької області.

Кайдзен з японської перекладається, як "поліпшення" або "зміна на краще" – японська філософія або практика. Вона фокусується на безперервному вдосконаленні процесів виробництва, розробки, допоміжних бізнес-процесів і управління, а також всіх аспектів життя організації.

У філософії Кайдзен організації безперервно покращують усі функції бізнесу, в чому задіяні всі працівники - від директора до звичайного робітника. Покращуючи стандартизовані дії та процеси, Кайдзен має на меті усунути всі втрати. Про методи провадження філософії в Україні розказав коуч програми професор університету Осаки Кентаро Міногава:

— В Україні вже декілька років застосовується Кайдзен. Навіть є інститут Кайдзен у Києві. Різні компанії вже впроваджують та використовують ідеї Кайдзен у своєму виробництві. На минулому семінарі в лютому цього року у Вінниці я теж побачив велику потребу цих принципів в Україні. В Японії ці принципи застосовуються в багатьох компаніях. Сподіваюсь після цього семінару вони запрацюють у більшої кількості підприємств в Україні. Я знаю, що ті підприємці, які минулого разу були на семінарі, вже застосовують у своїй роботі принципи Кайдзен.
Пан Міногава проводить цікаві вправи з використанням конструктора "Лего". За його словами, так набагато легше пояснити своїй команді, як бути більш продуктивним та робити менше браку на виробництві.

456 3 1

— Ми використовуємо "Лего" в своїх семінарах, сьогодні ми будемо це теж робити. Нам казали, що багато хто був на семінарі в лютому, вже впроваджує "Лего" у своїх виробництвах, як інструмент покращення взаємодії між працівниками. Вправа з використанням "Лего" показує, наскільки важлива взаємодія людей на лінії виробництва. Якщо покласти кубики ближче та скоротити непотрібний час, можна значно покращити виробництво. Є два принципи у Кайдзені. Або з верху вниз йдуть зміни, або знизу до верху. Тому ми готові навчати всі ланки виробництва – від менеджерів до робітників на лінії. Головне, щоб рядові працівники компанії брали активну участь в житті підприємства та пропонували свої ідеї у виробництві. А директори повинні цих робітників чути, - говорить японський професор.

456 4 1

В Японії є велика кількість різноманітних програм для вдосконалення роботи підприємств. Раніше Кінтеро Міногава проводив подібні семінари в Японії. Але в останні роки багато європейців приїздять до Японії вивчати цей досвід. Подібні тренінги є дуже корисними і вже показали результати на виробництвах.

— Цей семінар дуже актуальний для багатьох підприємств тому, що філософія Кайдзен є основою для побудови ефективного бізнесу. Перший раз бере участь компанія "Брацлав". Підприємства, які раніше брали участь вони задоволені, і їх друга участь в семінарі це підтверджує. Вони направили сюди своїх менеджерів, що говорить про ефективні результати, - говорить президент Вінницької торгово-промислової палати Олександр Дідик.

456 11 1

Про досвід використання принципів Кайзен розповіла керівник проектів та менеджер з покращення виробництва на "Аграна Фрут Україна" Наталя Гітченко:

— На нашому підприємстві багато продовольчих ліній. Для них Кайдзен став основою покращення та оптимізації робочого часу, бізнес-процесів та розрахунків праці на нашому виробництві. Динаміка говорить, що впровадження саме цих систем покращує наше виробництво. Наприклад, ми зменшили відсоток браку продукції з 2% до 1,3%, при тому, що наша ціль була 1,5%. Коли ми прийшли до наших працівників з "Лего", спочатку був супротив, але потім зрозуміли, що в цьому нічого поганого немає. Приблизно 80% сприйняли нововведення, а за ними вже потягнулись й інші 20%.

456 6 1

Членами клубу Кайдзен є зараз 18 компаній в Україні та мають втричі більше партнерів. Підприємства з Вінниччини які взяли участь в семінарі це - "Аграна Фрут Україна", "Барлінек Інвест", "Маріо" та "Брацлав".

Читайте також, На Вінниччині відкриють сучасний свинокомплекс за 3 мільйони євро 

Фото: Андрій Оленін

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення