великий бізнес фото

Вінницькі підприємства засвоюють інвестиції та створюють нові робочі місця

13 грудня 2015, 10:11

найпотужніші підприємства Вінницької області знайшли можливість успішно розвиватися в умовах економічної кризи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі підприємства засвоюють інвестиції та створюють нові робочі місця

    Додати коментар


Найпотужніші підприємства Вінницької області знайшли можливість успішно розвиватися в умовах економічної кризи, створювати нові робочі місця і навіть приваблювати спонсорів та освоювати інвестиції. Про це повідомили під час обговорення стратегії регіонального розвитку до 2020 року.

Так, ТОВ "Вінницька птахофабрика" в 2015 році створила 355 нових робочих місць та завершила будівництво відокремленого підрозділу "Птахофабрика "Вінницький бройлер" ПрАТ "Зернопродукт". Вартість нового проекту склала 764,7 мільйонів гривень, а потужність виробництва оцінюється в 125 тисяч тон м'яса на рік.

В Свою чергу, ПАТ "Вінницький олійножировий комбінат" отримало від Європейського банку реконструкції та розвитку синдикований кредит на суму 40 мільйонів доларів. За ці гроші була придбана жмихова ракушка на олійноекстракційний завод, за рахунок чого вдалося впровадити нові технології виробництва.

Успішним видався рік і для найбільш відомого бренду Вінниччини — кондитерської фабрики "ROSHEN". "Президентське" виробництво освоїло інвестицій на суму, що перевищує 230 мільйонів гривень. Крім того, фабрика ввела в дію IV чергу виробництва і планує додатково створити 850 нових робочих місць.

Немало вакансій, а саме 130, створило в цьому році ТОВ "Бастіон" що спеціалізується на виробництві фасадних матеріалів з полімерних композицій. Компанія також вклала 45 мільйонів гривень на реконструкцію існуючих приміщень під виробництво оздоблювальних матеріалів.

Ще 50 робочих місць створило ТОВ "Жмеринський Елеватор" компанії "Агросіті інвест". Елеватор здатен одноразово зберігати 40 тисяч тон зернових та олійних культур. Річний оборот зерна складає понад 120 тисяч тон. На запуск цього проекту було витрачено близько 15 мільйонів доларів США.

А ось фармацевтична компанія "СПЕРКО Україна" в поточному році відкрило 40 вакансій та завершило реконструкцію виробництва. На втілення проекту витратили 55 мільйонів гривень.

Раціональний поетапний розвиток виробництва за рік значно покращив зовнішньоекономічні показники області. Якщо в минулому році експорт товарів Вінниччини за кордон складав 497,6 мільйонів доларів США, то зараз він виріс до 524,5 мільйонів. При цьому імпорт впав з 303 мільйонів до 205. Таким, чином зовнішньоекономічне сальдо регіону виросло з 194,6 до 319,5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що рік тому малий та середній бізнес області об'єднався в єдину платформ.


Фото: zib.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення