ГЕС у Сокільці фото

Орендована земля під вінницькою електростанцією заважає шведам її відремонтувати

03 грудня 2015, 17:39

Шведський виробник твердопаливних пальників JALS ENERGY AB планує увійти на ринок Вінниччини

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Орендована земля під вінницькою електростанцією заважає шведам її відремонтувати

    Додати коментар


Шведський виробник твердопаливних пальників JALS ENERGY AB планує увійти на ринок Вінниччини. Принаймні, такі наміри висловив президент компанії Йорген Андерссон під час зустрічі з керівництвом облдержадміністрації.
Йорген Андерссон фото
Йорген Андерссон, фото Олександра Сашньова


– Ми виходимо на український ринок із комплексною пропозицією. Хочемо встановити цехи із виробництва пелетів із соломи в районі Сокілецького Млину та села Печера,  промовив закордонний гість. – Це забезпечить місцеве населення екологічним відновлювальним паливом.

Крім цього, пан Андерссон висловив зацікавленість у відновленні гідроелектростанції в Сокільці разом із всією інфраструктурою, а також запропонував відкрити там виробництво із збірки обладнання виробництва JALS ENERGY AB.

Однак, позитивна ініціатива наштовхнулася на об'єктивну реальність. Як виявилося, задля здійснення своїх задумів, шведським інвесторам необхідно подолати низку перепон. Зокрема, налагодити логістичні процеси виробництва та доставки соломи для пелетів до об'єктів виробництва.

 Базова проблема із соломою в області: вона є, але її нібито немає. Не відпрацьована система логістики, за якою вона буде потрапляти до цехів, – зізнався голова ОДА Валерій Коровій. – Проте зараз відбуваються процеси формування ринку соломи в області, адже це товар, яким можна успішно торгувати. Тому на вас може очікувати конкуренція.

Та найсерйозніша проблема, що заважатиме відновленню електростанції в Сокільці є той факт, що зона навколо неї знаходиться в державній власності і наразі орендована на 25 років.

 Власник, який наразі орендує цю землю, повністю виконує всі умови договору,  сказав очільник ОДА. – Для того, щоб вам там працювати, треба, щоб фонд держмайна через суд розірвав договір оренди. Але в разі вашої зацікавленості він може виступити посередником, аби допомогти так чи інакше домовитися з орендарем.

Не зважаючи на такі перепони, пан Андерссон висловив готовність так чи інакше інвестувати у Вінниччину.

 Я готовий обговорювати умови співпраці,  заявив він. – І готовий взяти для роботи інший об'єкт. Я нарахував на Вінниччині 500 електростанцій, які потребують відновлення.

В свою чергу керівництво області також висловило зацікавленість у співпраці в енергетичній сфері.

– Давайте поставимо на стоках водоканалу теплові насоси для вироблення тепла,  запропонував Коровій.

Таким чином, надія на те, що сторонам вдасться домовитися залишаться.

Нагадаємо, раніше Vlasno. Info повідомляло про те, що наразі багато інвесторів відмовляються працювати у Вінницькій області через політичний стан в країні.


Головне фото: sergekot.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення