палац Грохольських фото

Євросоюз може відкликати грантових 300 тисяч євро на реставрацію палацу Ґрохольських на Вінниччині

22 липня 2016, 09:03

Така штрафна санкція передбачена умовами договору

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Євросоюз може відкликати грантових 300 тисяч євро на реставрацію палацу Ґрохольських на Вінниччині

    Додати коментар

Європейський Союз надав Вінниччині майже 300 тисяч євро для реставрації палацу Ґрохольських у Вороновиці. Але у разі невиконання умов контракту ці кошти можуть відкликати, повідомляє Vlasno.info.

Згідно підписаної угоди, районна рада має співфінансувати проект у сумі п'яти тисяч євро, селищна рада Вороновиці виділяє таку ж суму. Обласний бюджет, згідно підписаних документів, має надати для реставрації маєтку 20 287 тисяч гривень.

Однак на минулій сесії обласної ради зайшла мова про те, аби обласний бюджет сплачував не всю суму, покладену на них згідно з підписаною угодою.

– Наші кошти давно зарезервовані, однак маємо намір подвоїти цю суму та на сесії селищної ради третього серпня проголосувати за виділення 10 тисяч євро на реставрацію маєтку, – каже селищний голова Вороновиці Олександр Ковінько.

У Вінницькій районній раді також готові виділити із бюджету більше, аніж п'ять тисяч гривень, однак це не означає, що область має фінансувати проект у меншому розмірі. Там готові виділити близько 310 тисяч гривень, це майже 10 тисяч євро, однак ця сума вирахувана із прив'язкою до робіт, які там планується виконати.

– Обласна влада просто не хоче зізнатися, що після розподілу бюджету у них виявилося дуже мало надходжень. Однак є підписаний договір, і його умови потрібно виконувати — там зазначено чотири партнери проекту, які мають співфінансувати його, – розповідає голова Вінницької райради Сергій Сітарський. – Європейський Союз вже перерахував нам на рахунки всю суму коштів, ми півроку отримували дозвіл на початок робіт. Якщо хтось із партнерів не виконуватиме умови, то Єврокомісією ставитиметься питання, аби відкликати надані ними ж кошти, а це 297 тисяч євро. Така штрафна санкція є цілком ймовірною, але виправданою, на жаль.

Питання із коштами із обласного бюджету вирішується цими днями. Vlasno.info проінформує читачів про ситуацію із фінансуванням маєтку.

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення