депозити фото

Вінниччина планує заробити на депозитах 7,5 мільйонів

05 квітня 2017, 19:05

Кошти обласного бюджету кластимуть на депозит щомісяця

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінниччина планує заробити на депозитах 7,5 мільйонів

    Додати коментар

Щомісяця класти кошти на депозит і таким чином заробляти кошти планує департамент фінансів Вінницької ОДА. Про це розповів директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський, повідомляє Vlasno.info.

Це стане можливим завдяки зміні порядку фінансування видатків з обласного бюджету.

— Попередній порядок був затверджений чотири роки тому і ми хочемо внести деякі метологічні зміни. Зараз готуємо новий порядок. Хочемо ввести чотириразовий режим фінансування. А в проміжку між датами фінансування розміщувати кошти на депозитних рахунках, щоб збільшити дохідну базу обласного бюджету, — розповів Копачевський.

За словами посадовця, у департаменті уже провели конкурс серед банків на розміщення коштів на депозитних рахунках. Кошти спецфонду розміщуватимуть в "Ощадбанку", загального фонду — у "Приватбанку".

— За 2 місяці цього року ми заробили 1,55 млн грн. Загалом запланували заробити таким чином 7,5 млн. Але сподіваємось, що вийдемо на 10 мільйонів, — сказав посадовець.

Копачевський запевнив, що такий підхід не зашкодить фінансуванню з обласного бюджету програм та закладів.

— Раніше також було чотириразове фінансування, але трохи за іншим принципом. У нас в складі обласного бюджету є фактично чотири бюджети. Це медична та освітня субвенції, додаткова дотація та кошти обласного бюджету. І перелив грошей з одного до другого не дозволяється. Тому ми підганяємо фінансування під конкретні дати надходження дотацій і субвенцій. І бачимо, що можемо принаймні 15 днів у місяць розміщувати кошти на депозитному рахунках, —розповів Копачевський.

Загалом за перший квартал цього року до обласного Вінниччини за три місяці надійшло 1 млрд 560 млн грн. Це чверть від плану на рік. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року доходи зросли майже на півмільярда — 492 тис грн.

Найбільше зросли платежі по ПДФО — податку на доходи фізичних осіб. За словами посадовця, це наслідок зростання мінімальної зарплати до 3200 грн та часткового виходу ринку праці з тіні.

Нагадаємо, через чотири мільйони "зекономлених" бюджетних коштів "влетить" посадовцям Вінницького району.

Фото: akcent.org.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення