відкриття дитсадка у Вінниці фото

Майже в три мільйони гривень обійшовся дитячий садочок на Вінниччині

02 листопада 2017, 14:00

У селі Прибузьке Вінницького району відкрили дитячий садочок майже за три мільйони гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Майже в три мільйони гривень обійшовся дитячий садочок на Вінниччині

    Додати коментар

У селі Прибузьке Вінницького району відкрили дитячий садочок майже за три мільйони гривень. Окрім грошей з місцевих бюджетів власні кошти в садочок вклали також місцеві меценати та нардеп. Було багато кульок, радості та щасливі усмішки батьків і дітлахів, які з превеликим задоволенням роздивлялися дві ігрові кімнати, спальні, зону харчування та сучасні вбиральні для дітлахів.

– У самому селі дитячого садочку не було, батькам доводилось возити своїх діток у сусідній садочок у Луці-Мелешківській. Ми профінансували автобус, який підвозив їх туди зранку й забирав увечері. Проте всі розуміли, що це не вихід, адже батькам возити дітей було далеко. На території села є початкова школа, в якій були вільні приміщення. Разом із сільським головою вирішили, що досить доцільно було б там розмістити дитячий садочок, куди батьки могли б приводити своїх нащадків, – розповідає голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський. –

У даному випадку ми навіть трішки зекономили, адже їдальня там працює одна на школу та садочок, у крилі, де розміщений садочок, є лише кімната для роздачі.
відкриття дитсадка у Прибузькому фото

Дитячий садочок відкривали за спільні кошти з районного та сільського бюджетів і фонду народного депутата. Фактично під дитсадок перепланували половину будівлі школи. Там зробили необхідний ремонт та купили нове обладнання. Також біля школи зробили свердловину, аби дітки могли пити хорошу воду.

– Цей дитячий садочок у Прибузькому був просто необхідним, адже тут 223 двори, більшість з яких – це молоді сім'ї, діти яких їздили в переповнений дитячий садочок у Луці-Мелешківській, – говорить сільський голова Володимир Сич. – Садочок розрахований на дві повноцінні групи дітей по двадцять чотири дітлахи. На розгляді в садочку вже перебуває 36 заяв від охочих водити дитину до цього садочка. Поки що діти привчаються бути без матерів та бабусь, які тихенько залишають їх у садочку.

Найбільше як батькам, так і дітлахам подобаються яскравий ремонт та новенькі ліжечка. Варто також зазначити, що постільна білизна та килими в кожну з ігрових кімнат купували коштом благодійників та спонсорів.

– Моїй донечці Марійці нещодавно виповнилось чотири рочки. Цього садочка ми чекали понад рік. Коли його відкрили, нашій радості просто не було меж, адже тепер дитину нам не доведеться возити в сусіднє село, а в майбутньому вона вже протоптаною дорогою буде ходити в школу, – каже мати дівчинки, яка ходить у садочок, Надія Мельник.

Фото Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення