Новорічні подарунки: правила оподаткування

Вінницькі роботодавці платитимуть податок за деякі новорічні подарунки

03 грудня 2018, 17:10

Новорічні подарунки: правила оподаткування

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі роботодавці платитимуть податок за деякі новорічні подарунки

  адміністратор   Додати коментар

Незабаром розпочнуться свята, тож чимало роботодавців куплятимуть для дітей своїх працівників новорічні подарунки. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області.

Як бути з їх оподаткуванням?

Вартість подарунку дітям працівників у межах 930,75 грн не оподатковується податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військовим збором. Якщо ж подарунок коштує більше, то всю суму подарунку доведеться оподаткувати ПДФО та військовим збором. ЄСВ не обчислюється із вартості розданих подарунків, оскільки такі подарунки надаються працівникам для їхніх дітей до свята – Нового року. Це встановлено п. 8 розд. ІІ Постанови КМУ № 1170.

Оподаткування податком на додану вартість новорічних подарунків регулює спеціальний Закон №2117, який діє лише в ці святково-казкові дні - щорічно в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року. Відповідно до ст. 2 цього закону, операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків звільняються від оподаткування ПДВ. Тож на роботодавця-платника ПДВ продавцем святкових дитячих подарунків буде складено та зареєстровано в ЄРПН ПН на звільнену операцію. Зверніть увагу: під дитячими святковими подарунками в цьому Законі розуміють набори товарів, які містять лише кондитерські вироби та іграшки вітчизняного виробництва і фрукти, загальною вартістю не більше 8% прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня звітного податкового року. Тож пільга з ПДВ в 2018 році передбачена лише для тих новорічних подарунків, чия вартість не перевищує 1762 грн х 8% = 140,96 грн.

Що стосується податку на прибуток, то серед затверджених розділом ІІІ Податкового кодексу немає податкової різниці, яка виникає при операціях з безоплатної роздачі майна фізособам. Тож незалежно від обсягу річного доходу платника податку на прибуток і обов'язку (чи права) проводити коригування фінансового результату, витрати на придбання і видачу новорічних подарунків враховуються при його визначенні за правилами бухгалтерського обліку.

Читайте також: Вінницький лісовий монополіст програє тендери.

 

Фото: hyser.com.ua

 


  адміністратор   03 груд. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення