зарплата-фото

Вінничани не вірять, що збагатіють від підвищення «мінімалки»

26 грудня 2016, 08:32

До Новорічних свят Верховна Рада України підготувала для громадян своєрідний подарунок

Олександр Сашньов, Богдан Новак
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани не вірять, що збагатіють від підвищення «мінімалки»

  Олександр Сашньов, Богдан Новак   Додати коментар


До Новорічних свят Верховна Рада України підготувала для громадян своєрідний подарунок. В бюджеті на наступний рік парламентарі офіційно заклали підвищення мінімальної заробітної платні до 3 200 гривень.

На перший погляд, ці зміни виглядають позитивними, однак не всі готові радо сприйняти такий "новорічний сюрприз". Кореспонденти Vlasno.info вийшли на вулицю, і дізналися, що вінничани сприймають зростання "мінімалки" не однозначно.

Так, Валерій, який отримує мінімальну зарплату, добре сприймає зміни:

Валерій-фото

– Я вже давно чекаю на підвищення зарплати, хоч із врахуванням податків, вона не буде настільки високою, як обіцяють можновладці, - розповів він. - Прикро, що відразу після цього кроку на зустріч людям, підвищуються й ціни. Вдвічі збільшена мінімальна зарплата, закладена в бюджеті на наступний рік, могла б сприйматися позитивно багатьма громадянами, якби вони мали довіру до влади. Чимало звичайних людей розчаровані тим, що з них збиткуються. Наприклад, маю друга, який працює в освітній сфері. Так от, він просто не вірить, що підвищення «мінімалки» та зарплати освітянам позитивно вплине на його родинний бюджет. Хоча я в цьому питанні все ж оптиміст.

Із думкою друга Валерія погоджується викладач ПТУ № 5 Сергій.

– Я бюджетник, отримую "мінімалку", і ставлюся до таких змін із пересторогою. Боюся, як би податки не виросли. Не знаю. Подивимось, що буде. Колеги на роботі також дуже обережно сприйняли цю звістку, але із явним негативом про це не говорить ніхто. Як нема і таких, хто радів би.

Вінничанка Вікторія, в свою чергу, переймається за долю бізнесу.

Вікторія-фото

– Те, що ціни в очікуванні подвоєння мінімальних зарплат почали зростати, це великий мінус. Оскільки, розплачуються за це підприємці. Фактично цей тягар поклали на малий бізнес, який відтепер чавитимуть не лише податками, а й вимогою платити робітникам більше. А коли зростуть і самі ціни, то це усвідомлять і прості люди.

А от бізнесмен Володимир державі взагалі не вірить.

Володимир-фото

– Наша держава живе ніби взагалі окремо від її населення. Вона просто збиткується над нами. Я маю на увазі не лише підприємців, а й людей, які вірять, що їм підвищать мінімалку і ціни залишаться на тому ж місці, - скептично промовив він.

Як виявилося, думка бізнесмена багато в чому співпала із думкою пенсіонерів.

– Все це брехня і популізм! - рішуче заявив пенсіонер Микола Васильович. - Людям впадуть копійки, а ціни злетять! Однією рукою дають, а іншою відбирають!

Не вірить в те, що рівень життя українців покращиться після Нового Року і вінничанка Катерина:

Катерина-фото

– Звісно, що підвищення мінімальної зарплатні трохи поліпшить фінансові можливості наших соціально незахищених громадян. Проте, ціни виростуть пропорційно до зарплат. Я вже помовчу про те, що ці гроші держава візьме з податків, якими обкладуть бізнес. Таким чином, нам вкотре залазять до кишені, щоб зробити "добру справу". Натомість про підвищення пенсій на жаль поки не йдеться.

До слова: раніше вінничани поділились своїми очікуваннями щодо безвізового режиму з Євросоюзом.

Головне фото: DT.ua
Фото: Олександр Сашньов


  Олександр Сашньов, Богдан Новак   26 груд. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення