безвізовий режим фото

Молодь Вінниччини чекає на безвізовий режим, щоб їхати на роботу до Європи

15 жовтня 2016, 10:41

Кореспонденти Vlasno.info поцікавилися у мешканців Вінниці: чи розраховують вони на обіцяну лібералізацію візового режиму з ЄС і чи бачать вони в ній нагальну необхідність?

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Молодь Вінниччини чекає на безвізовий режим, щоб їхати на роботу до Європи

    Додати коментар


Не дивлячись на ухвалення необхідних законів на початку поточного року та виконання інших вимог західних партнерів, Україна досі не може отримати безвізовий режим з ЄС.

У вітчизняному політикумі були великі надії на те, що це питання буде розглянуто на черговій сесії Європарламенту, яка має відбутися 24-27 жовтня у Стразбурзі. Втім, воно не було внесено до порядку денного, а тому всім українцям, що мріяли про безперешкодне пересування шенгенською зоною, доведеться почекати ще невизначений час.

Кореспонденти Vlasno.info поцікавилися у мешканців Вінниці: чи розраховують вони на обіцяну лібералізацію візового режиму з ЄС і чи бачать вони в ній нагальну необхідність?
вінницький студент Вадим фото
Вадим

– Навряд чи ми отримаємо безвізовий режим в найближчій перспективі, – висловив свою думку вінницький студент Вадим. – Думаю, не дивлячись на ухвалені закони, що наближають наше законодавство до європейського, та на номінально розпочаті реформи, реальних позитивних зрушень після Майдану в країні так і не відбулося. Безвізовий режим ЄС дасть нам лише тоді, коли зміни буде видно.
В'ячеслав Христюк фото
В'ячеслав Христюк

– Для нас дуже важливо отримати безвізовий режим з ЄС, це наша основна задача після Майдану. Це б дуже спростило життя багатьом українцям. От я, наприклад, був у Польщі і мені дали візу лише на в'їзд до Польщі. А в мене є кого відвідати і в Німеччині, і у Франції, але щоб поїхати туди мені треба було б відкрити окремі візи. Із скасуванням візового режиму ми про ці проблеми забудемо, – сказав вінничанин В'ячеслав Христюк.
Емілія Мішина фото
Емілія Мішина

– Гадаю, безвізовий режим із ЄС будуть відтягувати, – промовила пенсіонерка Емілія Мішина. – Але я вже на пенсії, нікуди їхати не збираюся, та й грошей на поїздки не маю. Взагалі вважаю, що скасування віз не є наразі нагальною проблемою. Нам для початку треба завершити війну, взятися за економіку та підняти соціальні стандарти. Бо навіщо потрібен той безвізовий режим, якщо в людей немає грошей, щоб подорожувати?
Вікторія фото
Вікторія

– Мені дуже хотілося б, щоб в нас був безвізовий режим з ЄС, бо дуже люблю подорожі, – зізналася Вікторія. – Та чесно кажучи, коли я вперше побувала у Європі, я розплакалася, коли побачила наскільки відрізняється життя там від життя в Україні, яку я завжди вважала ледь не раєм на землі. Правду кажучи, я можливо поїхала б до якоїсь країни ЄС і не повернулася, якщо б візовий режим скасували. А от коли це може статися не скажу, бо не дуже слідкую за політикою.
вінничани Анастасія, Олексій та Вадим фото
Олексій, Вадим та Анастасія


– Безвізовий режим нам стовідсотково потрібен, і ми його заслужили, – висловила переконання студентка музичного училища, майбутній хореограф Анастасія. – Хотілося б, щоб було простіше працювати у Європі, бо я і сама думаю працювати за фахом у Польщі.

– А я у Німеччині, – додав її однокурсник Олексій.

– А я у Франції, – підключився до розмови ще один майбутній хореограф на ім'я Вадим. – Але усі ми з радістю повернулися б до України, якщо побачили що тут настали сприятливі для нашої творчої реалізації часи.

Головне фото: dt.ua, фото Олександра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення