опитування вчителів фото

Вінницьких учителів закидали «паперовою» роботою

13 жовтня 2016, 08:33

Вінницькі вчителі скаржаться на зайву "паперову" роботу та завантаження класних керівників непридатними для них функціями

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьких учителів закидали «паперовою» роботою

    Додати коментар


Вінницькі вчителі скаржаться на зайву "паперову" роботу та завантаження класних керівників непридатними для них функціями, повідомляє Vlasno.info. Сьогодні завершується анонімне онлайн-опитування освітян, яке має з'ясувати, що їм заважає працювати у сучасній школі.

Свою думку з цього приводу педагоги і адміністратори навчальних закладів висловлювали впродовж місяця на одному з інтернет-ресурсів для освітян, взявши участь у своєрідній онлайн-толоці в рамках проекту "Діти та папери; як досягти балансу". Ініціативу запровадила спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine.

З'ясувала, що заважає вінницьким освітянам у їх роботі і редакція Vlasno.info. Побоючись утисків, відповідати вони погодились лише за умови анонімності.

– Ми виконуємо багато зайвої нікому непотрібної роботи, – зазначає вчителька початкових класів однієї з шкіл Вінницького району. – Документація часто дублюється. Є міністерський стандарт. Він єдиний для всіх українських шкіл. Але обласний методичний кабінет нав'язує свої вимоги.

– Я не розумію, для чого нам методичний кабінет, – зауважує вчитель з досвідом однієї з шкіл Вінниці. – Його працівники мають працювати в допомогу вчителю, а насправді — вони лише заважають. За 17 років роботи у школі я жодного разу туди не звернувся. Така ж ситуація і з департаментом освіти. Там працює понад 30 спеціалістів і кожен вигадує якісь конкурси, акції, які забирають у вчителів багато часу і не оплачуються.

Вчителі зауважують, що гаяти багато часу, виконуючи "цінні вказівки", які їм нав'язують у цих структурах. Як результат, вимушені витрачати свій вільний час для того, аби належно підготуватися до проведення уроків.

– Крім основної роботи, великої кількості звітів, вчителів примушують ще й виконувати роботу соціальних служб, – зазначає класний керівник однієї з ЗОШ Вінниці. – Ми здійснюємо супровід дітей учасників АТО, учнів, що перебувають у складних життєвих обставинах. Всі проблеми суспільства навішали на школу.

Вінницькі вчителі долучились до всеукраїнського проекту і запропонували своє бачення сучасної української школи.

До публічного обговорення на другому етапі проекту, який триватиме з шостого листопада і триватиме до першого грудня, будуть запрошені співробітники відділів і департаментів освіти.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час селекторної наради із працівниками освіти розставила пріоритети української освіти.

Фото: osvita.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення