міні-ГЕС в Уладівці фото

Замість вугілля – вода: селу на Вінниччині не страшна енергетична блокада

15 квітня 2017, 10:18

Село Уладівка на Літинщині зробило перший крок до енергетичної незалежності

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Замість вугілля – вода: селу на Вінниччині не страшна енергетична блокада

  адміністратор   Додати коментар


Село Уладівка на Літинщині зробило перший крок до енергетичної незалежності. У населеному пункті побудували міні-гідроелектростанцію. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на «ЕнергоЛайф.інфо».

Будівництво малої ГЕС з потужністю 0,18 МВт було недешевим – обійшлося у 13 мільйонів гривень. Проте така вартість безумовно окупиться – протягом року міні-гідроелектростанція вироблятиме 1,2-1,3 млн кВт/год електроенергії. Для продукування такої кількості електричної енергії потрібні сотні тонн вугілля антрацитової групи, тож зважаючи на сьогоднішню ситуацію з дефіцитом антрацита в умовах енергетичної блокади, це перший крок до енергетичної незалежності. Також, безперечно, міні-гідроелектростанція значно покращить екологічну ситуацію в регіоні. Відчують позитивний ефект від встановлення малої ГЕС і місцеві бюджети – підприємство сплачуватиме близько 1,3 мільйона гривень податку.
міні-ГЕС в Уладівці фото

Додамо, що потенціал розвитку малої гідроенергетики у нашій країні досить великий – ще декілька десятиліть тому в Україні налічувалось до тисячі міні-ГЕС, з яких сьогодні працює лише сотня. Проте будівництво об'єктів малої гідроенеренергетики поступово набиратиме обертів – наразі на території Вінниччини розпочали встановлення другої міні-гідроелектростанції.

Фото: energolife.info


  адміністратор   15 квіт. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення